Koko JAMKin henkilökunta osallistui  elokuussa Innovaatiopäiville Jyväskylän Paviljonkiin. Aivan uudenlaisessa tapahtumassa testattiin kahden päivän ajan opiskelijoiden Innovaatioviikoilta tuttua Design Thinking -metodia.

Opiskelijoiden Innovaatioviikot rohkaisivat JAMKia kokeilemaan Design Thinking -metodia myös henkilökunnan kanssa. Menetelmän avulla haluttiin testata uudenlaisia ja osallistavia ratkaisutapoja. Koko henkilökunta kutsuttiin 13.–14.8.2014 Innovaatiopäiville Paviljonkiin ratkomaan JAMKin haasteita.

Tavoitteena oli saada mahdollisimman monta jamkilaista ratkomaan JAMKin haasteita monialaisesti ja yhteisöllisesti.

– Uusiin oppimisympäristöihin liittyi paljon ajatuksia, samoin opiskelijoiden ohjaukseen ja yrittäjyyden tukemiseen, JAMKin liiketoimintajohtaja Pekka Jääskö kertoi.

Päivässä tapahtui paljon myös keskinäistä oppimista. Kun yli 500 jamkilaista oli yhtä aikaa samassa paikassa, tapasi moni sellaisia kollegoja, joiden kanssa ei ole ollut aiemmin tekemisissä. Työryhmässä toisen idea saattoi olla toiselle jo toteutuvaa arkea. Huomattiin, että JAMKissa on erilaisia käytäntöjä ja asenteita esimerkiksi yrittäjyyden ja opiskelijoiden ohjauksen osalta.

Lue rehtori Jussi Halttusen blogikirjoitus aiheesta  

"Innovaatiopäivien paras anti oli henkilöstön kohtaaminen ja toiminta monialaisissa ryhmissä" -Jussi Halttunen-