Hyvinvointiyksikön johtaja Pertti Malkki korostaa uudessa työssään avointa ja rehellistä vuorovaikutusta ihmisten välillä

"Opiskelijamme astuvat aivan uuteen maailmaan"

Teksti Tommi Salo, Kuva Petteri Kivimäki

Sosiaali- ja terveysalan murros muuttaa myös ammattikorkeakouluopiskelijoiden arkea, sekä opiskellessa että työhön siirryttäessä. JAMKin hyvinvointiyksikön uusi johtaja on valmis tekemään töitä tämän muutoksen ehdoilla.

Koko sosiaali- ja terveysala on suuressa muutoksessa, ja tarvitsemme edelleen herkkyyttä reagoida muuttuvaan tilanteeseen, myös koulutuksessa”, korostaa elokuun alkupuolella JAMKin hyvinvointiyksikön johtajana aloittanut Pertti Malkki.

Seuraava iso näkyvä murros on uusien sosiaali- ja terveysalueiden luominen. JAMKista valmistuvat opiskelijat siirtyvät siis erilaiseen työmaailmaan edeltäjiinsä verrattuna.

”Kaikki ammattikorkeakoulut elävät jatkossa uuden mallin mukaisessa maailmassa. Toisaalta ammattikorkeakouluilla on oma tärkeä roolinsa uusien toimintamallien luomisessakin”, Malkki muistuttaa.

Malkki siirtyi hyvinvointiyksikköön Jyväskylän kaupungin henkilöstöjohtajan paikalta. Uusi työpaikka toi Malkin tavallaan oven toiselle puolelle.

”Nyt olen sillä puolella, jossa koulutetaan ihmisiä työelämään, kun ennen he jo olivat siellä. Iso kysymys kuuluu, millaisilla valmiuksilla työnnämme jatkossa opiskelijoita eteenpäin.”

Asiantuntijoiden viisaus käyttöön
Noin yhdeksän vuoden pesti Jyväskylän kaupungin henkilöstöjohtajana jätti Malkille vahvan verkoston kuntasektorille. Se myös opetti uuteen tehtävään, sillä sosiaali- ja terveystoimi, ja sitä myöten hyvinvointialakin, on mittava sektori kaupungin toiminnassa ja budjetissa.

Malkilla on kaikkiaan 15 vuoden kokemus kuntasektorin henkilöstöasioista.

”Meillä on hyvinvointiyksikössä valtavasti ammattitaitoa ja osaamista. Tämä on vahva asiantuntijaorganisaatio, jolla on laajat verkostot. Minun tehtäväni on osaltaan tukea sitä, että saamme koko tämän asiantuntijaporukan innon ja viisauden aidosti käyttöön”, yksikönjohtaja miettii tulevia työvuosiaan.

Malkin mukaan ammattikorkeakoulussa on tärkeää saada keskinäiseen sopusointuun ammattikorkeakoulututkintojen ja ylempien ammattikorkeakoulututkintojen työelämävastaavuus, TKI-toiminta, kansainvälinen toiminta sekä koulutusvienti.

”Sisällöt ovat luonnollisesti tärkeitä, mutta silti kaikki toiminta tapahtuu ihmiskylki edellä”, Malkki kuvaa omaa johtajarooliaan.

Pertti Malkki:

  • Jyväskylän ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksikön johtaja 4.8.2014 alkaen.
  • Siirtyi tehtävään Jyväskylän kaupungin henkilöstöjohtajan paikalta.
  • Syntynyt 1965 Pielavedellä, jossa käynyt peruskoulun.
  • Opiskellut Kuopion yliopistossa. Filosofian tohtori, yhteiskuntatieteiden maisteri ja opettajan ammatillinen pätevyys.
  • Työskennellyt muun muassa lähes viisi vuotta Raahen kaupungin henkilöstöpäällikkönä ja noin yhdeksän vuotta Jyväskylän kaupungin henkilöstöjohtajana.
Takaisin