jamk.fi

Tradenomista on moneksi

JAMK tutuksi päivän tradenomikoulutuksen esittelijät:

Esa-Pekka

Olen Laukaasta kotoisin oleva 24-vuotias tradenomiopiskelija. Opintoni ovat opinnäytetyötä vaille valmiit. Yläasteen jälkeen opiskelin Jyväskylän ammattikoulussa painoviestintää ja valmistuin painotuotantoassistentiksi vuonna 2011. Olin parisen vuotta alan töissä ja siinä välissä kävin myös armeijan. Vuonna 2013 syksyllä aloitin opinnot Jyväskylän ammattikorkeakoulussa liiketalouden tutkinto-ohjelmassa. Opinnoissani suuntauduin konsultoivaan taloushallintoon. Tällä hetkellä työskentelen kirjanpitäjänä Jyväskylän Yrityskonsultit Oy:llä.

Parasta JAMKissa on se, että pääsee heti opintojen alussa kasvattamaan omaa verkostoaan monenlaisten projektien ja tehtävien kautta. Perusopintojen jälkeen jokaisella on mahdollisuus rakentaa itselleen sopiva ja mieleinen opintokokonaisuus, mikä on mielestäni ehdoton asia oman osaamisen kehittämisen kannalta! JAMKissa opiskelu ei ole perinteistä luennoilla istumista – projektien kautta pääsee jo testaamaan osaamistaan käytännössä. Mahdollisuuksia on monia!

Tomi

Keväällä 2015 olin seuraavassa tilanteessa: Opiskelupaikka Helsingissä, kaksi hyvää työtarjousta Kajaanissa ja olin juuri pääsemässä pois armeijasta. Mitä teinkään? Heitin kaikki nämä muut vaihtoehdot pois mielestäni ja määrätietoisesti halusin suunnata kohti Jyväskylää ja Tiimiakatemiaa. Nyt takanani on pian puolitoista vuotta opintoja, enkä ole joutunut katumaan hetkeäkään päätöstäni.

Opiskelen JAMKin yrittäjyyden huippuyksikössä eli Tiimiakatemialla, jossa oppiminen tapahtuu käytännön kautta. Tiimit perustavat oikeat yritykset, joissa he toimivat 3,5 vuoden ajan oppien yritystoimintaa, markkinointia, johtamista ja ennen kaikkea tiimityöskentelyä. Opiskelujen päätyttyä tiimit lähtevät maailmanympärysmatkalle. Tiimiakatemian vahvuus on juurikin sen erilaisuus. Meille tulee opiskelemaan henkilöitä niin suoraan lukiosta kuin amiksen liiketaloudesta, matkailualalta tai media-alalta. Kaikki sopivat siis joukkoon ja jokaisella on tiimissä oma paikkansa! Tiimiakatemian huikea yhteisö tukee, juhlii ja tekee yhdessä asioita, joita et pääse tekemään missään muualla.

Eeva

Olen jyväskyläläinen tradenomiopiskelija, jonka opinnot on painottunut vähittäiskaupan alaan ja markkinointiin. Tein kaksoistutkinnon Jyväskylän ammattiopistossa, eli valmistun matkailupalvelujen tuottajaksi ja ylioppilaaksi Sepän lukiosta 2013. JAMKissa opiskeluissa olen pitänyt erityisesti vapaudesta rakentaa oma opintopolku. Voi lukea niitä asioita mitkä itseä kiinnostaa. Olen ruvennut yrittäjäksi opiskelun ohella. On ollut siistiä huomata, miten hyvin yrittäjyyden ja opiskelun voi yhdistää!

Riku

Olen 22-vuotias Joutsasta kotoisin oleva 3. vuoden liiketalouden opiskelija. Valmistuin Joutsan lukiosta 2012. En kuulu mihinkään kärkeen, mutta olen keskittynyt opinnoissani markkinointiin, myyntiin ja brändäämiseen. Parasta opinnoissa on ollut vapaus vaikuttaa opintoihin todella paljon ja näin on saanut kasata juuri sellaisen kokonaisuuden kuin on itse halunnut. Koulu on myös tukenut paljon yrittäjyyden alkutaipaleella ja ilman tätä koulua olisin tuskin lähtenyt yrittäjäksi.