jamk.fi

Restonomikoulutus

Restonomikoulutuksen esittelijöinä JAMK tutuksi -päivässä pe 11.11. toimivat lehtorit Karoliina Väisänen, Susanna Nuijanmaa sekä opiskelijat Samppa, Riikka, Ulla, Petra ja Toni.

Riikka

Olen Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva 2. vuoden matkailun restonomiopiskelija. Valmistuin vuonna 2014 ylioppilaaksi Jämsänkosken lukiosta, jonka jälkeen pidin välivuoden ja keräsin rahaa tulevia opintoja varten. Työskenneltyäni vuoden Subway-ravintolassa vahvistui ajatus siitä, että haluan tehdä töitä ihmisten parissa. Olen myös aina ollut kiinnostunut erilaisista kulttuureista sekä kansainvälisyydestä, joten päätin hakea JAMKiin. Matkailun kärkeen suuntauduin, koska halusin oppia miten matkailun globaali ” hämähäkinverkko” oikein toimii. Tähän mennessä parasta on ollut uudet ystävät, kansainvälinen oppimisympäristö sekä ensimmäinen työharjoitteluni, jonka suoritin viime kesänä Norjassa.

Toni

Olen Muuramesta lähtöisin oleva kestävän gastronomian opiskelija. Valmistuin Jyväskylän ammattiopistosta ravintolakokiksi jo vuonna 2006, jonka jälkeen työskentelin noin kymmenen vuotta erinäisissä ravintoloissa, pääasiallisesti pääkaupunkiseudulla. Se miksi lähdin takaisin opiskelemaan, oli tahto laajentaa omaa osaamistaan ravintolatoimintojen ulkopuolelle. Tähän JAMK on ollut juuri sopiva paikka. Syy miksi valitsin JAMKin oli puhtaasti opintojen sisältö ja niiden muokattavuus. Pystyn valitsemaan kursseja omien tavoitteideni mukaan sekä hankkimaan osaamista myös markkinoinnin ja kansainvälistymisen näkökulmista.

-Unelmat muuttuvat tavoitteiksi, jos niille antaa mahdollisuuden toteutua.

Petra

Olen 22-vuotias 3.vuoden restonomiopiskelija. Olen kotoisin Keuruulta ja kirjoitin ylioppilaaksi Keuruun lukiosta keväällä 2013. Restonomien laajalla toimintakentällä olen suuntautunut matkailuun ja siinä erityisesti luvut ja niin sanotusti bisneksen tekeminen kiinnostavat minua. Restonomiopinnoissa on ollut hyvät mahdollisuudet valita itseään kiinnostavia kursseja ja rakentaa yksilöllistä tutkintoa.

Samppa

Valmistuin Forssassa ylioppilaaksi ja Turussa ravintolakokiksi, eli hieman pidemmän kautta Jyväskylään kohti JAMKia ja restonomiopintoja. Tänä syksynä aloitin toisen opiskeluvuoteni kestävän gastronomian kärkiopinnoissa. Kyseinen suuntautuminen tuntui luontevalta jatkolta ravintola-alalla työskenneltyäni. Parasta opinnoissani on, kun pääsee näkemään oman alansa paljon laajemmin, kuin tavallisena työpäivänä, ”pellolta pöytään”-tyylillä.

Ulla, matkailu

Ulla Seppälä opiskelee restonomiksi ja erikoistuu matkailuun.
”Olen suorittanut molemmat harjoittelut Keski-Suomen kauppakamarin Kasvu Open -tapahtumassa. Koin sen todella mielenkiintoiseksi, harjoittelussa pääsee hyvin verkostoitumaan ja löytää monenlaisia väyliä työelämään.” ”Palvelusektorihan Suomessa työllistää tosi hyvin ja toimiala on laaja. "

Voit katsoa videon myös täältä »