22.1.2021 9:30

Digitaidoilla hyvinvointia arkeen -webinaari

Voiko digitalisaatio lisätä hyvinvointia? Kuuluvatko digitaidot kaikille? Digitaalisten palveluiden hyödyntäminen on yksi tärkeimmistä kansalaistaidoista. Digitaidoilla hyvinvointia arkeen -webinaarissa aihetta avaavat Digisti kylässä ja Geronet -hankkeiden asiantuntijat ja osallistujat sekä vierailevat puhujat kuten koko kansan psykoterapeutti Pirkko Lahti, Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax ja DVV:n digituen päällikkö Minna Piirainen. Tule mukaan koko päiväksi tai osaksi aikaa!

Aika: 22.1.2021 9:30
Kieli: Suomi

Voiko digitalisaatio lisätä hyvinvointia? Kuuluvatko digitaidot kaikille? Digitaalisten palveluiden hyödyntäminen on yksi tärkeimmistä kansalaistaidoista, mutta jopa miljoona suomalaista uhkaa jäädä digiloikan ulkopuolelle. Uhka koskee erityisesti ikäihmisiä, mutta myös työssäkäyviä sekä nuoria.

Digitaitoja vahvistamalla voidaan lisätä arjen sujuvuutta ja edistää hyvinvointia. Digitaidoilla hyvinvointia arkeen -webinaarissa kuulet digitalisaation mahdollisuuksista, digituen kehittämisestä ja digipalveluiden roolista terveyden edistäjänä. Tapahtuma on Digisti kylässä ja Geronet -hankkeiden yhteinen loppuseminaari.

Ohjelma

9:00–9:30 Yhteyksien testaus ja videokooste 

Testaa kuva- ja ääniyhteytesi ennakkoon ja seuraa Digisti kylässä -hankkeessa tuotettuja kylävideoita.

9:30–10:00 Järjestäjien terveiset ja virittäytyminen päivään

Susanna Nurmeksela, projektipäällikkö, Digisti kylässä -hanke
Ville Hirvikoski
, koulutussuunnittelija, Geronet-hanke, Jyväskylän kesäyliopisto
Mikko Vaismaa
, juontaja, stand up -koomikko

10:00–10:30 Miten digitukea ja -taitoja kehitetään valtakunnallisesti vuonna 2021? 

Minna Piirainen, digituen projektipäällikkö, Digi- ja väestötietovirasto (DVV)

10:30–11:00 Pituushyppy, kolmiloikka ja digiloikka –kokemuksia arjen rohkeista digiaskelista

Jukka Kentala, toimitusjohtaja, Kehittämisyhtiö Keulink
Sari Saarinen
, projektipäällikkö, Kehittämisyhtiö Keulink

11:00–11:30 Kannustin, koriste ja kaveri – mitä tiedämme liikuntateknologian käytöstä 

Panu Moilanen, lehtori,Jyväskylän yliopisto, informaatioteknologian tiedekunta

11:30–12:30 LOUNAS

12:30–12:45 Iltapäivän aloitus

Mikko Vaismaa, juontaja, stand up -koomikko

12:45–13:15 eTulppa ja muita uusimpia digitaalisen valmennuksen polkuja 

Tuija Brax, pääsihteeri, Suomen Sydänliitto 

13:15–14:00 Minä pystyn – sinäkin pystyt: Digitalisaatio tarjoaa paljon hyvää 

Pirkko Lahti, psykologi, psykoterapeutti, FL

14:00–14:15 TAUKO

14:15–15:00 Paneelikeskustelu: Millaista on tulevaisuuden digituki?

Keskustelijoina mm.
Kari Kotiranta, tiedetilallinen, Pihlajavesi
Minna Piirainen
, projektipäällikkö, DVV
Nelli Kamunen-Sinokki
, hanketyöntekijä, Digiloikalla kohtaamisiin -hanke, Pyhäjärven Sydänyhdistys ry
Jarmo Suokas
, Geronet-hankkeen digituutori

15:00–15:30 Yhteenveto ja katsaus tuleviin hankkeisiin (Digivireä Keski-Suomi, Sydämen asialla, Keski-Suomen Digituki) 

Susanna Nurmeksela, projektipäällikkö, Digisti kylässä -hanke
Ville Hirvikoski
, koulutussuunnittelija, Geronet-hanke, Jyväskylän kesäyliopisto

Puhujat

Minna Piirainen

Minna toimii Digi- ja väestötietovirastossa digituen projektipäällikkönä. Minna on erityisen kiinnostunut digitalisaation läpileikkaavasta vaikutuksesta yhteiskuntaan sekä digivanhemmuudesta.
Minnan esityksen aiheena on "Miten digitukea ja -taitoja kehitetään valtakunnallisesti vuonna 2021?". Digituen avulla kehitetään digitaitoja, tuetaan digitaalisten palveluja ja laitteiden käyttöä sekä asioinnin siirtymistä digitaaliseen palvelukanavaan. DVV toimii digituen valtakunnallisen kehittäjänä ja tukiorganisaationa.

Tuija Brax

Tuija toimii pääsihteerinä Suomen Sydänliitossa, jonka tavoitteena on, ettei yksikään sydänssiaras jäisi sairautensa kanssa yksin ja että yhä harvempi sairastuisi.
Tuijan esityksen aiheena on "eTulppa ja muita uusimpia digitaalisen valmennuksen polkuja". Digitalisaatio tuo uusia muutoksia myös terveyden ja hyvinvoinnin saralle. Tulppa-kuntoutus on sydän- ja verisuonipotilaille suunnattu terveellisiä elämäntapoja edistävä kuntoutus, johon voi nyt osallistua myös verkossa.

Pirkko Lahti

Pirkko tunnetaan koko kansan psykoterapeuttina ja ihmisläheisenä puhujana. Pirkko on työskennellyt psykologian ja mielenterveyden parissa sekä Suomessa että kansainvälisissä tehtävissä.
Pirkon esityksen aiheena on "Minä pystyn – sinäkin pystyt: Digitalisaatio tarjoaa paljon hyvää". Itsekin tietokonemummona Pirkko painottaa sitä, miten paljon asenne ja rohkeus kokeilla ratkaisee uuden opettelussa. Kyky oppia on viisautta!

Jukka Kentala ja Sari Saarinen

Keulink on Keuruun ja Multian alueen kehittämisyhtiö, joka palvelee kaikkia alueen yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia. Jukka toimii Keulunkin toimitusjohtajana ja Sari projektipäällikkönä.
Esityksen aiheena on "Pituushyppy, kolmiloikka ja digiloikka –kokemuksia arjen rohkeista digiaskelista". Digitalisaatio on tuonut muutoksia myös yritystoimintaan, niin kaupungeissa kuin maaseudullakin. Lähtötasot digiloikkaan voivat olla erilaiset, mutta harjoittelu ja toiselta oppiminen tekevät mestarin!

Panu Moilanen

Panu toimii Jyväskylän yliopiston lehtorina informaatioteknologian laitoksella, jossa hän on tutkinut muun muassa teknologian käyttöä arjessa ja moderneissa yhteiskunnissa.
Panun esityksen aiheena on "Kannustin, koriste ja kaveri – mitä tiedämme liikuntateknologian käytöstä". Erilaiset hyvinvointia ja elintoimintoja mittavat laitteet ovat yleistyneet arkikäytössä nopeasti viime vuosikymmellä, mutta mitä kaikkea niillä voi mitata ja kelle ne sopivat?

Lue lisää ja ilmoittaudu

Ilmoittaudu webinaariin 20.1.2021 mennessä tapahtumasivujen kautta.

jamk.fi/digitaidoilla-hyvinvointia

Digitaidoilla hyvinvointia arkeen -webinaari