jamk.fi
JAMKOn puheenjohtaja Eemeli Rajalan lukuvuoden 2016-2017 avajaispuhe

Haluan toivottaa teidät lämpimästi tervetulleeksi tähän iltapäivään opiskelijakunta JAMKOn puolesta.

"Kun aloitin opinnot JAMKissa 2014, en oikein tiennyt mitä odottaa. Jyväskylä itsessään oli tuttu kaupunki vaikka Lapista tänne muutinkin, mutta JAMK ja korkeakoulumaailma oli täysin erilainen kuin mikään mihin olin tottunut. "

Kun aloitin opinnot JAMKissa 2014, en oikein tiennyt mitä odottaa. Jyväskylä itsessään oli tuttu kaupunki vaikka Lapista tänne muutinkin, mutta JAMK ja korkeakoulumaailma oli täysin erilainen kuin mikään mihin olin tottunut. Tarkoitus oli, että opiskelen mahdollisimman paljon ja valmistun hyvillä arvosanoilla, mutta joskus suunnitelmat muuttuvat. Luultavasti valmistun ajoissa, mutta opintojen ohelle tuli paljon kaikkea muuta.

Syy miksi olen täällä puhumassa tällä hetkellä on se, että olen opiskelijakunta JAMKOn hallituksen puheenjohtaja tänä vuonna. Tieni tähän pestiin oli hieman yllättävä, enkä olisi ensimmäisenä vuonna osannut ajatellakaan tällaista. Kaikki tämä lähti yksinkertaisesti siitä, että uskalsin lähteä yhteen kokoukseen mukaan katsomaan, että “millaista se opiskelija-aktiivin elämä onkaan”.

Tämän tien, kaikkien näiden yllätysten kautta olen oppinut paljon enemmän kuin olisin ikinä uskonutkaan. Uskon, että näistä kokemuksista voin myös ammentaa teille pieniä neuvoja tulevia vuosia varten. Ensimmäisenä, ottakaa mahdollisuuksista kaikki irti. Korkeakouluelämä tarjoaa teille todella paljon mahdollisuuksia, kun pidätte silmänne auki, mutta tärkeintä on ymmärtää ottaa niistä kiinni. Olkoot se harjoittelupaikka, opiskeluvaihto tai ylipäätään joku muu mahdollisuus edetä elämässä tai tehdä jotain mitä on aina halunnut.

Toiseksi, muistakaa, että jokainen meistä on yksilö. Jokaisella meistä on omat unelmat, tavoitteet ja mielipiteet. Kaikkia pitää kunnioittaa ja jokaiselle pitää antaa mahdollisuus olla oma itsensä. Tämä tarkoittaa myös sinua itseäsi. Tee elämän valintasi sen mukaan mitä sinä itse haluat, työskentele siten miten itse uskot että saavutat tavoitteesi. Se on sinun yksinoikeutesi.

Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä haluan muistuttaa teitä kaikkia huolehtimaan itsestänne. Muistakaa levätä, antaa itsellenne aikaa ja etenkin antamaan itsellenne anteeksi jos jotakin ei saa tehtyä heti. Se ei ole kenenkään etu, jos saa burnoutin parikymppisenä.

Lopuksi haluan toivottaa koko opiskelijakunnan puolesta onnea ja menestystä tulevalle lukuvuodelle!

Jaa

Takaisin