jamk.fi
4.10.2016 19:00

Sinfoniset jouset

Campus Sinfonietta soittaa syksyn ensimmäisen konsertin tiistaina 4.10.2016 klo 19 Hannikaissalissa. Kapellimestarina Kimmo Tullila, solistina Charlotte Loukola.

Aika: 4.10.2016 19:00
Paikka: Hannikaissali Pitkäkatu 18-22, 40700 Jyväskylä
Tapahtuman tyyppi: Konsertti
Kieli: Suomi

Musiikin ammattiopiskelijoista muodostettu Campus Sinfonietta soittaa syyskautensa ensimmäisen konsertin tiistaina 4.10.2016 klo 19 Hannikaissalissa, Pitkäkatu 18-22. Orkesteria johtaa Kimmo Tullila, ja solistina kuullaan nuorta jyväskyläläistä viulutaituria Charlotte Loukolaa.

Charlotte Loukola aloitti viulunsoiton 3-vuotiaana Yhdysvalloissa Cindy Doeringin johdolla. Hän muutti perheensä mukana Suomeen 7-vuotiaana, ja pääsi pari vuotta myöhemmin Anatoli Melnikovin oppilaaksi. Charlotte on opiskellut 12-vuotiaasta Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa opettajanaan Merit Palas. Hän on osallistunut lukuisille kansainvälisille mestarikursseille ja esiintynyt runsaasti eri puolilla maailmaa. Charlotte Loukola voitti 2015 Lempäälän ”21st Century Art Competition”-kilpailun ja saavutti 3. sijat vuonna 2014 Tukholmassa (Stockholm International Music Competition) ja Pietarissa (Savshinsky International Music Competition). Kuluvana vuonna Charlotte on saavuttanut 3. sijan kansainvälisessä Enkor–musiikkikilpailussa. Vuodesta 2014 Charlotte Loukola on soittanut Jean Sibelius –orkesterissa.

Viulisti-kapellimestari Kimmo Tullila opiskeli viulunsoittoa Keski-Suomen Konservatoriossa Ananoli Melnikovin johdolla. Sibelius-Akatemiassa hän suoritti viuludiplomin v.1998 Sibelius- Igor Bezrodnyin johdolla ja jatkoi opintojaan kapellimestariluokalla opettajinaan mm. Leif Segerstam, Atso Almila, Jorma Panula ja Matti Hyökki. Kapellimestaridiplomin hän suoritti syksyllä 2009. Tullila on johtanut lukuisia maamme aamttiorkestereita sekä vieraillut Ukrainassa Harkov Nuori Sinfonia-orkesterin johtajana. Hän on johtanut myös musikaaleja sekä toiminut useiden elokuvien musiikinjohtajana. Vuonna 2012-13 hän johti Emmerich Kalmánin Kreivitär Mariza -operettia Tampereen Työväenteatterissa sekä Mozartin Ryöstö Serailjista -oopperaa Seinäjoella.Tullila on toiminut Tampere Filharmonian II viulun äänenjohtajana vuodesta 2003 ja on Tampereen Akateemisen Sinfoniaorkesterin TASOn taiteellinen johtaja.

 Campus Sinfonietta toimii Jyväskylän ammattiopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän Yliopiston musiikkia pääaineenaan opiskelevien yhteisenä orkesterina, joka tähtää ammattimaiseen yhteissoittotaitoon ja toimintatapaan. Orkesteri toteuttaa lukukausittain 1-2 konserttia, joissa kapellimestariksi kutsutaan oppilaitosten ulkopuolelta orkesterityön ammattilainen. Valmentavana harjoittajana Campus Sinfoniettalle toimii Jyväskylän ammattiopiston viulunsoiton lehtori Kait Kenner. 

Sinfoniset jouset –konsertissa kuulla harvemmin esitetty C. Ph. E. Bachin Sinfonia nro 182, joka siroudessaan edustaa oman aikansa uutta tyyliä. Tuttua ohjelmistoa edustaa Vivaldin Vuodenajat-konserttosarjasta solistinumeroksi valittu Talvi-konsertto, jossa Charlotte Loukolan virtuositeetin lisäksi myös orkesteri joutuu haasteen eteen. Suomalaista jousiston harmoniakäsittelyä kuullaan P. H. Nordgrénin Sinfonian op. 43 muodossa, ja sille oivan kaikupohjan muodostaa italialaisen Ottorino Respighin maalauksellinen sävelteos Antiikin aarioita ja tansseja nro 3.

Konserttiin  ti 4.10.2016 klo 19 Hannikaissalissa (Pitkäkatu 18-22) on vapaa pääsy.

Lisätiedot:
Campus Sinfonian intendentti Kirsti Keihäsvuori,
kirsti.keihasvuori@jao.fi, gsm 040-341 5885