jamk.fi
29.11.2017 14:00

Secapella-kuoro: Matkalla-konsertti

Matkalla on tarina lähtemisen kaipuusta, ilosta ja uhosta.

Aika: 29.11.2017 14:00
Paikka: Hannikaissali Pitkäkatu 18
Tapahtuman tyyppi: Konsertti
Kieli: Suomi

Konsertissa kuljetaan siirtolaisten mukana Amerikkaan ja Ruotsiin, muistellaan sodan vuoksi rajan taakse jäänyttä kotia ja kaivataan lapsuusmaisemaa, kun muuttokuorma vie maalta kaupunkiin.

Matkalla kertoo myös Suomesta, joka rikastuu ja menestyy, ja jonka kamaralta on hyvä lähteä suureen maailmaan. Kaikki eivät kuitenkaan löydä paikkaansa muuttuvassa maassa. Siksi Matkalla on myös tarina ikävästä, henkisestä kodittomuudesta ja irrallisuudesta.

Laulut vievät kuulijaa visuaalisella ja draamallisella tyylillä kansanlaulun, tangon, popin, rokin ja räpin kyydissä kaukaa menneisyydestä tämän päivän monikulttuuriseen Suomeen, joka on osa maailmaa ja sen ihmisvirtoja.

Secapella tulkitsee konsertissa kappaleita esimerkiksi Hiski Salomaalta, Jussi Asulta, Oskar Merikannolta, Gösta Sundqvistiltä ja Juice Leskiseltä. Mukana on myös uudempaa tuotantoa Raappanalta ja Haloo Helsingiltä.

Kuoronjohtaja: Salme Lindroos
CVT-laulunopettaja: Johanna Pekkarinen
Valot: Ville Jaatinen
Esityksen suunnittelu ja ohjaus: Jenni Asikainen-Kihlman, Salme Lindroos, Anniina Louhivuori, Osmo Nieminen, Johanna Pekkarinen

 Lue lisää