jamk.fi
17.6.2016 12:15 - 17.6.2016 13:15

Pienet pelifirmat kansainvälisille markkinoille

Analyytikko Tero Kuittinen käsittelee luennossaan mobiilisovelluksiin ja peliteollisuuteen liittyvää lisensointi- ja yritysrahoitusproblematiikkaa.

Aika: 17.6.2016 12:15 - 17.6.2016 13:15
Paikka: Agora, Auditorio 3 Mattilanniemi 2, Jyväskylä
Koulutustyyppi: ICT ala
Tapahtuman tyyppi: Seminaari
Kieli: Suomi

Tikkakoskelta kotoisin oleva Tero Kuittinen (toimitusjohtaja, KLMedia) on työskennellyt mobiilialan analyytikkona useille kansainvälisille pelifirmoille erityisesti lisensointi- ja partnerisopimusten tiimoilta. Häntä siteerataan säännöllisesti muun muassa Wall Street Journal ja New York Times -lehdissä. Yleisöluennossaan Kuittinen pohtii pohjoismaisten pelifirmojen menestystä Amerikassa ja Aasiassa erityisesti partneruuksien, lisensointisopimusten ja yritysrahoituksen näkökulmista.

- Suomalaisilla pelifirmoilla on ollut huomattava menestys lisenssipartnereiden ja kansainvälisten sijoittajien löytämisessä. Pienetkin tiimit voivat onnistua tässä kun on vahvaa näkemystä ja omaperäinen ote. Suomen maineen kulmakivi on ennakkoluuloton pelikonventioiden murtaminen, pohtii Kuittinen.

Viimeisimpänä Kuittinen on auttanut Huuuge Games ja Sumoing –yhtiöitä saamaan lisensointipartneruuksia ja medianäkyvyyttä Amerikassa.

- Joskus yhteistyö tarkoittaa ensimmäistä appipartneruutta mediapartnereille, kuten Reelz- ja Univision-sopimuksissa kävi. Pienetkin firmat voivat tähdätä valtamediaan -- Bloomberg ja Los Angeles Times kyllä kirjoittavat jos tarina valottaa isompia trendejä, tarkentaa Kuittinen.

Kuittinen on asunut viimeiset 13 vuotta New Yorkissa. Hänellä on kokemusta niin matkapuhelinten valmistusteollisuudesta kuin mobiilisovellusten parissa työskentelystä. Kuittinen toimii neuvonantajana suomalaisille Next Games ja Armada Interactive -yhtiöille, jotka kuuluvat Suomen tämän hetken tärkeimpien pelituotteiden toimittajien joukkoon. Kuittinen koordinoi myös New Yorkissa myös Nordic Tech Nights -tapahtumaa, missä mobiiliteollisuuden toimijat kuten Samsung, Betaworks ja Deloitte pureutuvat alan t-män hetkisiin keihäänkärkiin kuten VR/AR:ään, lisenssipeleihin ja musiikkiteollisuuteen.

Tilaisuuden järjestää Jyväskylä Game Lab -hanke, jossa kehitetään peliprotoja monitieteisissä tiimeissä. Yleisöluennon jälkeen Kuittinen sparraa hankkeessa olevia tiimejä ja antaa tukea tiimien julkaisustrategioille.

Aika: pe 17.6.2016 klo 12:15–13:15 Paikka: Agora Auditorio 3

Luento on suomenkielinen ja kaikille avoin. 

Järjestäjänä Game Lab

Tilaisuuden järjestää Jyväskylä Game Lab -hanke (JGL), jossa kehitetään peliprotoja monitieteisissä tiimeissä sekä luodaan ketteriä oppimismenetelmiä Keski-Suomen korkeakoulujen pelialan koulutukseen. 

Jyväskylä Game Lab (JGL) - peliala kansainväliseksi liiketoiminnaksi monitieteisellä ja -taitoisella alueellisella yhteistyöllä -hanke tulee luomaan uudenlaisia menetelmiä pelialan opetuksen tueksi Jyväskylän yliopistossa ja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Hanketta rahoittavat Keski-Suomen ELY-Keskus (ESR-rahoitus, Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020), Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitos, Jyväskylän ammattikorkeakoulu sekä Jykes.

Lisätietoja

Hauvala Hanna

Projektipäällikkö, Project Manager
LIKE T&K, Research and Development
Liiketoiminta, School of Business
+358 405769174
Näytä lisää