jamk.fi
21.4.2015 12:15

Pelialan asiantuntija Neuwerth Jyväskylässä

Brendon Neuwerth on työskennellyt useille kansainvälisille pelifirmoille. Hän on myös ollut kehittämässä suomalaisia pelejä, kuten Alan Wake ja Trials HD. Seminaarissa kuullaan pelien julkaisemisen haasteista, kanavista ja tavoista sekä siitä, miten pelejä julkaistaan menestyksekkäästi yhteistyökumppanin kanssa.

Aika: 21.4.2015 12:15
Paikka: Agora Mattilanniemi 2, Jyväskylä
Koulutustyyppi: ICT ala
Tapahtuman tyyppi: Seminaari
Kieli: Englanti

Brendon Neuwerth (Chief Operating Officer, Nitro Games Ltd) on työskennellyt useille kansainvälisille pelifirmoille niin viihde- kuin oppimispelienkin saralla. Hän on myös ollut kehittämässä useita tunnetuimpia suomalaisia pelejä, kuten Alan Wake ja Trials HD. Tiistaina 21.4. Neuwerth pohtii pelien kehityskaarta erityisesti julkaisemisen näkökulmasta.

Tietokonepelien parissa vuodesta 1990 saakka työskennellyt Brendon Neuwerth kertoo, kuinka pelikehityksellä voidaan tehdä rahaa sen sijaan, että pelejä kehitettäisiin omaksi iloksi tai pöytälaatikkoversioiksi. Seminaarissa kuullaan pelien julkaisemisen haasteista, kanavista ja tavoista sekä siitä, miten pelejä julkaistaan menestyksekkäästi yhteistyökumppanin kanssa.

Brendon Neuwerth on työskennellyt pelialalla erityisesti liiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta. Hän oli mukana Microsoftilla solmimassa sopimusta Trials HD -pelin tiimoilta, joka on yksi menestyksekkäimmistä Xbox Live Arcade -peleistä. Tänä päivänä hänellä on laaja yhteistyöverkosto sekä kokemusta suhteiden rakentamisesta ja johtamisesta.

- Välimatka käyttäjän ja sovellusten tai sisältöjen tarjoajien välillä on lyhyempi kuin koskaan ennen. Toisaalta loppukäyttäjien tai pelien pelaajien tavoittaminen on jatkuvasti monimutkaisempaa. Mielestäni peliteollisuudessa tarvitaan uudenlaista pohdintaa siitä, kuinka saataisiin rakennettua ekosysteemi nimenomaan pelaajien välistä yhteistyötä silmällä pitäen, pohtii Neuwerth.

Järjestäjät

Tilaisuuden järjestää Jyväskylä Game Lab -hanke, jossa kehitetään peliprotoja monitieteisissä tiimeissä. Aamupäivän aikana Neuwerth sparraa hankkeessa mukana olevaa neljää tiimiä ja antaa tukea tiimien julkaisustrategioille. Tiimien kehittämät pelit ovat valmiita jatkokehitystä varten touko-kesäkuun aikana.

Tilaisuuden kesto: klo 12.15 - 13.45. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Lisätietoja

Hauvala Hanna

Projektipäällikkö, Project Manager
LIKE T&K, Research and Development
Liiketoiminta, School of Business
+358 405769174
Näytä lisää