jamk.fi
9.10.2018 18:00 - 9.10.2018 19:00

Lied-konsertti: Välkevirta vie

Välkevirta vie on lied-konsertti, jossa kuullaan sopraano Miia Saaren ja pianisti Ilona Kurvisen tulkitsemana musiikkia useilta eri säveltäjiltä, kuten Brahmsilta, Duparcilta, Saariaholta, Mendelssohnilta, Waltonilta ja A. Merikannolta. Konsertti huipentuu Seppo Nummen laulusarjaan Länsilinnan lauluja.

Aika: 9.10.2018 18:00 - 9.10.2018 19:00
Paikka: Suomalainen musiikkikampus, Hannikaissali Pitkäkatu 18-22
Koulutustyyppi: Kulttuuriala
Tapahtuman tyyppi: Konsertti
Kieli: Suomi

Miia Saari (s. 1993) on jyväskyläläinen lupaava sopraano. Hän aloitti lauluopintonsa Keski-Pohjanmaan konservatoriossa opettajanaan Mari Sillanpää ja valmistui muusikoksi 2015. Tällä hetkellä hän opiskelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogilinjalla opettajanaan Päivi Virolainen-Kalpio. Hän on osallistunut useille laulun ja liedin mestarikursseille opettajinaan mm. Thora Einarsdottir, Santisa Viljoen, Heikki Pellinen, Juho Alakärppä ja Mari Palo. Lisäksi hän on ottanut yksityistunteja oopperalaulaja Kaisa Rannalta. Saari on esittänyt aktiivisesti lied- ja oopperamusiikkia eri pianistien kanssa. Oopperadebyyttinsä hän teki vuonna 2017 Helenana Gluckin oopperassa Paride ed Elena (JAMK). Vuonna 2019 hän laulaa Laetitian roolin Menottin oopperassa Vanhapiika ja varas (JAMK). Saari oli mukana myös Jyväskylän oopperan Carmenin (2017) oopperakuorossa ja Jyväskylä Sinfonian Matteus-passiossa (2018) kamarikuoro Cantinovumissa laulaen ensimmäisen palvelijattaren ja Pilatuksen vaimon osat. Vuonna 2015 Saari kilpaili yhdessä pianisti Juho Saaren kanssa Helsinki Lied -kilpailussa. Hän oli myös yksi vuoden 2018 Kangasniemen laulukilpailuun valituista kilpailijoista. 

Ilona Kurvinen (s. 1996) on Keski-Suomesta ponnistava monipuolinen pianisti. Hän aloitti pianonsoiton 13-vuotiaana viuluopintojen ohessa Läntisen Keski-Suomen musiikkiopistossa. Piano-opinnot jatkuivat vuonna 2015 Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, jossa hän opiskelee tällä hetkellä instrumenttipedagogiksi opettajanaan Tuomas Niininen. Kurvinen on osallistunut pianon, liedin ja kamarimusiikin mestarikursseille opettajinaan mm. Liisa Pohjola, Meri Louhos, Heini Kärkkäinen, Julia Mustonen-Dahlkvist ja Heikki Pellinen. Hän toimi korrepetiittorina JAMKin oopperaproduktiossa Paride ed Elena (2017) ja on esiintynyt myös orkesteripianistina Campus Sinfoniettassa ja Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesterissa. Kurvinen työskentelee aktiivisesti niin laulajien kuin instrumentalistien kanssa.

Duona Saari ja Kurvinen ovat esiintyneet vuodesta 2017 lähtien. Heidän lied-opintojaan ohjaa Eliisa Suni. Duon pääpaino on lied-ohjelmistossa, mutta he ovat esittäneet myös oopperaa sekä kevyttä musiikkia. Syksyllä 2017 he osallistuivat Suomen Lied-akatemian mestarikurssille Tampereella opettajinaan Heikki Pellinen, Martina Roos, Juho Alakärppä, Aarne Pelkonen, Eveliina Kytömäki ja Helena Juntunen. He ovat mukana lokakuussa järjestettävässä Helsinki Lied -kilpailun A-sarjassa.