jamk.fi
18.11.2014 12:30 - 18.11.2014 16:30

Lähiruokaa resurssiviisaasti - miten se tehdään?

Tule kuuntelemaan, miten lähiruuan käyttöä julkisissa ammattikeittiöissä voidaan toteuttaa. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita lähiruuasta ja sen käytöstä ammattikeittiöissä. Tietoa on tarjolla niin tuottajille, jalostajille, tukkutoimijoille, päättäjille kuin hankintatoimijoille.

Aika: 18.11.2014 12:30 - 18.11.2014 16:30
Paikka: Vesangan koulu Rientolantie 40A, Vesanka
Koulutustyyppi: Matkailu-, ravitsemis- ja talousala
Tapahtuman tyyppi: Seminaari
Kieli: Suomi

Lähiruokaa resurssiviisaasti julkisiin keittiöhin -hankkeen päätösseminaarissa esitellään työkaluja, vinkkejä ja laskelmia lähiruuan käytön tueksi ja ennakkoluulojen vähentämiseksi. ammattikeittiöille kuin asiasta yleisesti kiinnostuneille.

Ohjelma

Kohti resurssiviisautta
Asiantuntija Hanna-Leena Ottelin, Sitra

Villiä kouluruokaa läheltä
Villiyrttispesialisti ja keittiömestari Sami Tallberg

Lähiruokaa kilpailutuksella ammattikeittiöihin. Miten se tehdään?
Hankinta-asiamies Katja Laukkanen, Keski-Suomen Yrittäjät ry

Särjen hyödyntäminen. Paljonko poistuu ravinteita ja mikä on ilmastovaikutus?
Tutkija Frans Silvenius, MTT

Särki on hyvää ja resurssiviisasta ruokaa. Näin sen tuotanto toteutetaan käytännössä
Maaseutuyrittäjä Ari Seppälä, Komppa-Seppälän tila

Miten sen teimme? Mitä opimme?
Parhaat vinkit käytäntöön, hankkeen toimijat kertovat

Kokemukset lähiruuan käytöstä ammattikeittiössä
Liikelaitosjohtaja Tuija Sinisalo, Kylän Kattaus, Jyväskylän kaupungin ruokapalvelu

Lähiruokaa resurssiviisaasti julkisiin keittiöihin

Ruokapalvelujen resurssitehokkuuden kehittäminen lisää ekologista kestävyyttä ja vähentää päästöjä, mutta sen hyödyt näkyvät myös taloudellisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin paranemisena alueella.

Lähiruokaa resurssiviisaasti julkisiin keittiöihin -hanke on osa Sitran ja Jyväskylän kaupungin yhteistä Kohti Resurssiviisautta -hankekokonaisuutta. Lue lisää hankkeesta

Lisätietoja

Pölkki Leena

Projektipäällikkö, Project Manager
LIKE T&K, Research and Development
Liiketoiminta, School of Business
+358504011894
Näytä lisää