jamk.fi
[Error: Unable to find the property named 'TopContentArea'.]

Onko organisaationne tavoitteena kansainvälistyminen ja liiketoiminnan laajentaminen kansainvälisille markkinoille? Osan kansainvälistymisestä voi toteuttaa myös kotimaassa ulkomaalaisen harjoittelijan avulla.

Ulkomaalainen harjoittelija parantaa suomalaisten työntekijöidenne valmiuksia työskennellä monikulttuurisessa työympäristössä ja antaa heille tilaisuuden harjoitella käytännön kielitaitoa työpaikalla. Jos liiketoimintanne kasvattaminen kohdistuu tiettyyn maahan, voi kyseisen kulttuurin hyvin tunteva harjoittelija perehdyttää maan liiketoimintakulttuuriin ja auttaa luomaan kontakteja potentiaalisiin yhteistyökumppaneihin kotimaassaan. Kotimaahansa palattuaan harjoittelija voi välittää tietoa ja positiivisia mielikuvia Suomesta työ- ja asuinympäristönä.

Ulkomaalainen harjoittelija Jyväskylän ammattikorkeakoulusta

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa opiskelee vuosittain noin 600 ulkomaista opiskelijaa. Englanninkielisiä koulutusohjelmia on viisi. Noin puolet näiden koulutusohjelmien opiskelijoista on ulkomaalaisia. Osa heistä suorittaa koko tutkinnon Suomessa, osa on lyhyemmän jakson täällä joko harjoitellen tai opiskellen. Tavoitteena on, että yhä useampi opiskelijoista saisi harjoittelupaikan maastamme.

Yhteistyöoppilaitosten ja verkostojen kautta on mahdollisuus saada harjoittelija melkein mistä päin maailmaa tahansa, sillä ulkomaalaisia opiskelijoita saapuu Jyväskylän ammattikorkeakouluun useista maanosista, maaluettelo.

Jos kansainvälistyminen ulkomaisen harjoittelijan avulla kiinnostaa, käy tutustumassa PointPotential.fi -palveluun. Sivustolla voit jättää ilmoituksia harjoittelu- ja työpaikoista sekä tutustua kansainvälisten opiskelijoiden profiileihin. PointPotential.fi (Osumia.fi) on Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän humanistisen ammattikorkeakoulun yhteinen rekrytointisivusto kansainvälisten osaajien löytämiseksi.