Petri Nieminen, logistiikan monimuoto-opiskelija

Teknikosta logistiikkainsinööriksi

" Maailma muuttuu, samoin logistiikka muuttuu koko ajan”, Petri toteaa hymyssä suin. Hän haluaa pysyä ajan hermoilla päivittämällä tietojaan, mutta myös saada nykyisen opettajan tehtävänsä vakinaistettua logistiikan insinööritutkinnon avulla. Monimuoto-opiskelu on sopinut hänelle hyvin. "

Petri Nieminen opiskelee ensimmäistä vuottaan logistiikkaa JAMKilla. Hän haki opiskelemaan monimuotokoulutukseen saadakseen aiemman teknikkotutkintonsa päivitettyä. Tällä hetkellä Petri toimii Etelä-Savon ammattiopistolla Mikkelissä logistiikan tuntiopettajana. Kokemusta erilaisista logistiikan tehtävistä hänelle on kertynyt jo yli 10 vuodelta, mm. Vähälä Oy:n ja Suomen Kiitoautot Oy:n palveluksessa.

Osaamista ja pätevyyttä

Petrillä oli jo koulutukseen tullessaan vahvaa osaamista. Hän on valmistunut ensin logistiikkateknikoksi, sitten opettajatöiden ohessa liikenneopettajaksi ja viimeiseksi vuosi sitten ammatilliseksi opettajaksi JAMKin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta. Petrin 10- ja 12-vuotiaat lapset jo välillä ihmettelevät isänsä innostusta opiskella jatkuvasti.

”Maailma muuttuu, samoin logistiikka muuttuu koko ajan”, Petri toteaa hymyssä suin. Hän haluaa pysyä ajan hermoilla päivittämällä tietojaan, mutta myös saada nykyisen opettajan tehtävänsä vakinaistettua uuden tutkinnon avulla. 

Työssä opitusta on hyötyä opiskelussa

”Tässä on ollut erittäin hyvää se, että sekä teknikkotaustani että työssä oppimani on katsottu hyväksi”, Petri kertoo. Esimerkiksi sisälogistiikan kurssin, sekä osan harjoittelujaksostaan hän suoritti omassa työssään. Teknikkotutinnolla hän sai taas joitain matematiikan hyväksilukuja. Tärkeintä onkin tunnistaa opiskelijan osaaminen.

Logistiikka kansainvälistyy

”Kansainvälisyys on lisääntynyt selvästi. Teknikkoaikaan ei juurikaan puhuttu esimerkiksi huolinnasta”, Petri kertoo. Tätä hän painottaa myös omille ammattiopisto-opiskelijoilleen.

Ensimmäisen vuoden opinnoissa ei englannin kieltä ole vielä suuresti tarvittu, mutta kielen osaamisesta olisi ehdottomasti hyötyä Petrin mielestä. Hänelle pakollinen englannin kurssi on teettänyt hieman ylimääräistä työtä, mutta kurssin matkassa hän on pysynyt. Kurssilla on bisnessanasto sekä esimerkiksi messutilanteiden ja puhelinkeskusteluiden harjoitteleminen, on tullut tutuksi.

Asenne ratkaisee

”Kaikki on sujunut yllättävän hyvin! Ihan viime tinkaan ei kannata tehtäviä kuitenkaan jättää, muuten tulee vaikeuksia,” pedagogitaustainen Petri pohtii. Huhti-toukokuu on ollut hänelle kaikkein tiukinta aikaa, koska kiireet kasaantuvat samaan aikaan hänen opettajan työssään. 

Opiskelu monimuotototeutuksessa on hyvin itsenäistä. ”Kaksi lähipäivää kuussa sopii työssäkäyvälle erittäin hyvin”, toteaa Petri tyytyväisenä. Kaikki on hänen mielestään lopulta asenteesta kiinni. ”Aion suorittaa myös kesällä muutamia kursseja”, hän summaa.

Kiinnostuitko? Opiskele logistiikan insinööriksi. Lue lisää
Takaisin