jamk.fi
Myyntineuvottelija, restonomiopiskelija Jarkko Kosunen

Kiinteistönvälittäjän ensimmäinen kauppa

"Työhön kuuluu paljon lakipykäliä, mutta onneksi trainee-ohjelmassa on myös lakimies kouluttajana. Restonomikouluksesta olen saanut tärkeää asiakaspalvelu- ja liiketoimintaosaamista."

Kolmatta vuotta restonomiksi opiskeleva Jarkko on juuri tehnyt elämänsä ensimmäiset asuntokaupat kiinteistönvälittäjänä. Kiinteistömaailman trainee-ohjelmassa hän aloitti tammikuussa 2017.

Trainee-ohjelman haku oli monivaiheinen prosessi sisältäen puhelinhaastattelun, skypehaastattelun, ryhmähaastattelun Helsingissä ja lopuksi vielä haastattelun Jyväskylässä. Trainee-ohjelmaan hyväksyttiin 25 traineeta eri puolilta Suomea, ja Jarkko oli ainoa Jyväskylästä. Ohjelman lopuksi suoritetaan LKV-tutkinto, jonka jälkeen saa käyttää kiinteistönvälittäjä (LKV) titteliä. Sen jälkeen Jarkkoa odottaa vakituinen pesti Kiinteistömaailmassa.

 ”Ohjelmaan haettiin hyvin erilaisilla taustoilla, itse olen vielä opiskelija, mutta joukossa oli myös alanvaihtajia, kuten esimerkiksi pankinjohtaja ja pappi.”

Asiakaskohtaamisia, lakipykäliä ja hinnoittelua

 Uuden työn opettelu vaatii aikaa ja voimia. Restonomiopinnoille ei juuri tällä hetkellä ole paljon aikaa, mutta Jarkon tavoitteena on valmistua tämän vuoden aikana.

 ”Alkuvuosi on ollut haastavaa ajankäytöllisesti. Varmaan tulee noin 50 tuntia tehtyä töitä viikossa”, kertoo Jarkko.

 Jarkko työskentelee Jyväskylän Kiinteistömaailmassa kolmena päivänä viikossa ja kaksi päivää viikosta hän on Helsingissä trainee-koulutuksissa. Uutta tietoa tulee sekä käytännössä että teoriassa.

 ”En tiennyt miten paljon työ pitää lakipykäliä sisällään. Kiinteistömaailman lakimies on kouluttanut meitä. Tällä hetkellä minulla on myynnissä kuolinpesän asunto, jossa noista opeista on heti ollut höytyä.”

 ”Oma prosessinsa on myös asunnon hinnoittelu. Siinä vanhat konkarit ovat minua huomattavasti nopeampia”, hymyilee Jarkko.

Noin 30 prosenttia kiinteistövälittäjän työajasta kuluu näytöissä. Myös muu työ on pääsääntöisesti asiakastyötä.

 ”Jos mulla ei ole yhtään asiakasta, mulla ei ole työtä. Asiakas on tekemisen ydin. Yleisnäytöllä saatan saada vaikkapa kolme kontaktia, ja seuraavalla viikolla aika voi mennä heidän kanssaan kommunikoidessa. Jokaista autetaan parhaan mukaan.”

 Ihmisille eri asiat ovat tärkeitä asunnon myynnissä: jollekin tärkeintä on nopeus, jollekin helppous tai paras hinta.

"Pyrin tutustumaan asiakkaisiin mahdollisimman hyvin, jotta osaan kommunikoida heidän kanssaan oikein. Tässä restonomikoulutus on auttanut".

Metsästän onnistumisia 

Kiinteistönvälittäjän palkkaus perustuu käytännössä kokonaan provisiopalkkaan. Jokaista asiakasta halutaan auttaa parhaalla mahdollisella tavalla ja siten myös säilyttää omat asiakkuudet. Työpäivät voivat venyä pitkiksi – ja toisaalta, joskus voi riittää 20-tuntinenkin viikko, jos tulosta syntyy. Kiinteistövälittäjän työ on itsenäistä eikä varsinaisesti tiimityötä, mutta Jarkko kiittelee Jyväskylän Kiinteistömaailman työyhteisöä.

 ” Olen elämässäni yrittänyt ympäröidä itseni hyvillä tyypeillä ja nyt löydän itseni tällaisesta tilanteesta, hyvästä työporukasta”, hän iloitsee. 

Kiinteistönvälittäjän työ antaa Jarkolle sopivasti tavoitteita ja haasteita.

"Olen koko elämäni metsästänyt onnistumisia, pienestä onnistumisesta saan vähän virtaa ja isosta enemmän. Se pitää mut onnellisena ja tyytyväisenä", myhäilee Jarkko. 

"Mutta saan virtaa myös epäonnistumista - silloin motivoidun yrittämään kovempaa", hän jatkaa.

Restonomit voivat erikoistua toimitilapalveluihin

 Jarkko on erikoistunut restonomiopinnoissaan käyttäjälähtöisiin toimitilapalveluihin. Opintoihin kuuluu mm. liike- ja toimistotilojen käyttäjälähtöinen suunnittelu ja sekä toimitilojen johtaminen. Toimitilaopinnot voivat johtaa monenlaisiin tehtäviin.

"Opiskelukavereitani kiinnostaa isännöinti, sisustussuunnittelu, kiinteistönhoito tai vaikkapa kiinteistönvälitys niin kuin minua".

"Tilat liiketoimintana oli erityisen avaava opintojakso, koska siinä puhuttiin rahasta ja bisneksestä, mietittiin myyntiä ja markkinointia. Se oli kiinnostavaa nykyisen työni kannalta."

Suomen talouden kasvu vaikuttaa positiivisesti myös kiinteistöalaan ja samalla alan työllisyyteen.

 ”Asiakkaat saavat paremmin lainaa ja kiinnostus kaupantekoon kasvaa. Usko asuntosijoittamiseen on tällä hetkellä vahva, sijoitusasunnot revitään käsistä", tietää Jarkko.

teksti ja kuva: Paula Pasanen

Lue lisää restonomikoulutuksesta

Avainsanat

Jaa

Takaisin