Agrologiopiskelijan tarina: Sanna Tarkiainen

Mainostoimistoalalta biotalouteen

"Tavoitteenani oli downshiftata 17 vuoden työputken jälkeen ja laajentaa osaamista uudelle toimialalle. Downshiftaaminen on epäonnistunut täysin innostuessani tekemään opintoja reippaalla tahdilla", Sanna toteaa iloisesti. Aiemmin hän on työskennellyt mainostoimistossa yhteysassistenttina ja projektipäällikkönä, ja viimeiset kolme vuotta pieneläinklinikan klinikkapäällikkönä."

Sanna Tarkiainen, 40-vuotias tradenomi opiskelee Saarijärven Tarvaalassa agrologiksi monimuotona. Hän on opintovapaalla Pieneläinklinikka Tuhatjalan klinikkapäällikön tehtävästä.

"Tavoitteenani oli downshiftata 17 vuoden työputken jälkeen ja laajentaa osaamista uudelle, omaa arvomaailmaani peilaavalle toimialalle. Downshiftaaminen on epäonnistunut täysin innostuessani tekemään opintoja reippaalla tahdilla", Sanna toteaa iloisesti. Aiemmin hän on työskennellyt mainostoimistossa yhteysassistenttina ja projektipäällikkönä, ja viimeiset kolme vuotta pieneläinklinikan klinikkapäällikkönä.

Pitkän työuran jälkeen opiskelussa Sannaa on yllättänyt eniten se, miten vaikeaa on pitkän tauon jälkeen oppia opiskelemaan. "Varsinkin tenttikirjojen lukeminen on todella työlästä", Sanna kertoo.

Monimuoto-opiskelu on osoittautunut kuitenkin erittäin toimivaksi. Parhaana hän pitää sitä, kun etäyhteyttä hyödynnetään hyvin ja kun opetusmateriaali on hyvin jäsennelty työtilaan. Parannettavaakin kuitenkin on hänen mielestään. "Kontaktiopetusta käytetään joskus turhan nippelitiedon jakamiseen. Tärkeintä olisi käydä lähiopetuksessa läpi teeman kokonaiskuva, johon opiskelija itse voi opiskella täydentävät tiedot", hän sanoo. Tiedon kulkua voisi myös tehostaa esimerkiksi ottamalla sähköistä kalenteria paremmin haltuun. Mukavimpana hän pitää monimuodossa sitä, että hän pystyy aikatauluttamaan omia harrastuksia ja ulkoilua pitkin päivää.

Sanna on ehtinyt suorittamaan kesän aikana agrologiopintoihin kuuluvan maatilaharjoittelun Ohelan maitotilalla Korpilahdella. "Oli suuri elämys tutustua lehmään eläimenä ja nähdä miten 125 lehmän robottinavetta toimii. Työ oli raskasta ja sitovaa, mutta omalla tavallaan hyvin antoisaa", hän kertoo ja jatkaa: "Biotalouden erikoistumisharjoittelun haluaisin päästä tekemään siistissä sisätyössä kesällä 2017."

Haaveissa hänellä on päästä hyödyntämään markkinointiosaamista agrologin työssä. "Erikoistun biotalouteen ja olen kiinnostunut minkälaisia mahdollisuuksia sillä sektorilla on työllistyä tällaisella osaamis-combolla", Sanna kiteyttää.

Kuva: Teemu Tarkiainen

Agrologi Opiskele biotalouden osaajaksi - nyt myös monimuotona Lue lisää
Takaisin