Liiketalouden tutkinto-ohjelmassa voit ensimmäisen vuoden jälkeen suuntautua vahvemmin kohti sitä alaa, joka kiinnostaa juuri sinua. Voit valita kuudesta eri suuntautumisesta tai valita vapaasti itsellesi sopivia opintojaksoja opintotarjonnastamme. Suuntautumiset koostuvat opintojaksoista (20-40 op), harjoittelusta ja opinnäytetyöstä.

 

Talousjohtamisen kärki

Taloushallinnon työtehtävät edellyttävät asiakaslähtöistä, viestinnällistä ja konsultoivaa työskentelytapaa. Jos suuntaudut konsultoivaan taloushallintoon, saat monipuoliset valmiudet toimia erilaisissa liiketoimintaa tukevissa taloushallinnon tehtävissä.

Taloushallinnon opinnoissa perehdyt mm. seuraaviin asioihin:

  • Kirjanpito
  • Verotus
  • Palkkahallinto
  • Toiminnan ohjaus
  • Tilintarkastus
  • Talousviestintä

Konsultoivan taloushallinnon kärki toimii tiiviissä yhteistyössä alueen organisaatioiden ja yritysten kanssa.

Työ taloushallinnon parissa

Tradenomi, toimitusjohtaja Miia Pasanen sekä tradenomi, kirjanpitäjä Sanna Mäkinen kertovat työstään Dextili Oy:ssä.  Sanna sai Taloushallintoliiton stipendin opinnäytetyöstään Ostolaskujen skannauksen ulkoistamisen järkevyys, case: Dextili Oy.

Voit katsoa videon myös täältä »

Elmeri, kirjanpitäjä, Tilitoimisto Tietomylly Oy

Työhöni kuuluu asiakkaideni kirjanpitojen ja veroilmoitusten tekeminen. Asiakkainani minulla on yhdistyksiä, toiminimiä, henkilöyhtiöitä, taloyhtiöitä, osakeyhtiöitä ja osuuskuntia. Lisäksi lasken työssäni palkkoja sekä autan ja konsultoin asiakkaitani talous- ja yritysjärjestelyissä.

Paula, palkanlaskija, Keskisuomalainen Oyj

Toimenkuvaani kuuluu konsernin 4-5 yhtiön palkanlaskenta. Palkanlaskenta voi kuulostaa melko yksitoikkoiselta työtehtävältä, mutta ainakin oma työnkuvani on monipuolinen. Rutiineihin tietysti kuuluu palkkojen laskenta ja maksattaminen sekä pakolliset kuukausittaiset toimet, esimerkiksi lomavarausten laskenta. Tämän lisäksi neuvon ja avustan esimiehiä henkilöstöasioissa, toimin palkkajärjestelmämme pääkäyttäjänä ja vastaan palkanlaskennan kehitystyöstä.

Pasi, kirjanpitäjä, Tilitalo Tuula Aaltonen Oy

Vastaan omien asiakkaideni lakisääteisen kirjanpidon ja tilinpäätösten tekemisestä, palkanlaskennasta,  viranomaisraportoinnista sekä verotuksen ja taloushallinnon konsultoinnista. Lisäksi kirjanpitäjä toimii usein asiakkaan yhteyshenkilönä eri virastoihin. Työskentely tilitoimistossa on ajoittain hektistä ja vaatii hyvää paineensietokykyä. Sähköisen taloushallinnon myötä työ on muuttumassa asiakaslähtöisemmäksi ja reaaliaikaiseksi, joten voin sanoa toimivani joidenkin asiakkaiden ulkoistettuna talouspäällikkönä.

Taloushallinnon opiskelija Olli Huovinen

Taloushallinto, opiskelija Olli Huovinen

"Talousjohtamisen erikoistuminen mahdollisti hyvän kombinaation taloushallinnon perusteista sekä järjestelmistä. Näiden taitojen soveltaminen korostuu työtehtävässäni. Tärkeänä on myös halu jatkuvaan oppimiseen ja kehittymiseen."

Lue lisää
14.12.2016

Osumia taloushallinnossa

Julkaisu käsittelee Jyväskylän ammattikorkeakoulun liiketalouden koulutusohjelman opiskelijoiden tekemää tutkimusta ja heidän kirjoittamiaan artikkeleita taloushallinnon roolista ja merkityksestä yritysten ydinliiketoiminnan tukena erityisesti tilitoimistojen näkökulmasta.

26.10.2015

Osumia taloushallinnossa

Julkaisu käsittelee Jyväskylän ammattikorkeakoulun liiketalouden koulutusohjelman opiskelijoiden tekemää tutkimusta ja heidän kirjoittamiaan artikkeleita Business Intelligencestä. Julkaisu antaa hyvän käsityksen Business Intelligencen eri näkökulmista ja sen hyödyntämisestä pk-yrityksissä.

Laaksonen Aki

Laaksonen Aki

Lehtori, Senior Lecturer
Liiketalous, Business Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358406712080
Marjakoski Kirsi

Marjakoski Kirsi

Lehtori, Senior Lecturer
Liiketalous, Business Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358408690734
Näytä lisää
Tradenomi Tutustu opintojen rakenteeseen Lue lisää