jamk.fi

Opiskele tradenomi YAMK-tutkinto Jyväskylässä! Opinnoissa painottuvat organisaatioiden ja urheiluliiketoiminnan kehittäminen, sekä muuttuvan ja  kansainvälisen urheiluliiketoiminnan johtaminen. 

Sport Business Management tutkinto antaa työkalut urheiluliiketoiminnan johtamiseen ja organisaatioiden kehittämiseen kansainvälisessä ympäristössä. Opetuskielenä englanti!  

Kenelle?

Sport Business Management tutkinto on suunnattu henkilöille, jotka työskentelevät urheiluliiketoiminnan parissa ja jotka haluavat kehittää osaamistaan ja asiantuntijuuttaan, luoda uusia toimintamalleja ja kehittää organisaatioita kansainvälisessä ympäristössä. Hakijoilla tulee olla vähintään 3 vuoden työkokemus aiemman korkeakoulututkinnon jälkeen. Opinnot suoritetaan monimuoto-opiskeluna verkossa sekä JAMKin pääkampuksella lähipäivien aikana Rajakadulla, Jyväskylässä. 

Miksi YAMK?

  • verkostoidut opiskelijoiden, muiden alan ammattilaisten kanssa
  • kehityt kouluttajien ja yhteistyökumppaneiden avulla
  • kohotat koulutustasoasi: YAMK-tutkinto antaa kelpoisuuden julkiseen virkaan tai toimeen, jonka vaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto
  • saat uutta näkökulmaa työhösi
  • opiskelun myötä varaat aikaa itsesi kehittämiseen

Jyväskylä, urheilukaupunki!

Jyväskylä on nostanut liikunnan ja urheilun yhdeksi kärkiteemakseen kaupunkistrategiassa ja markkinoinnissa, ja tämän tutkimuksen tulokset vahvistavat tätä valintaa. Hippoksen tulevan liikunta- ja urheilukeskittymän myötä liikunnan ja urheilun merkitys kaupungin imagossa vahvistuu entisestään.

Sport Business School Finland

Sport Business School Finland on urheiluliiketoiminnan tutkimus- ja kehitysyksikkö, joka tuottaa ja kehittää urheiluliiketalouden ja -johtamisen koulutusta. Sport Business School Finland tarjoaa urheilutradenomeille mahdollisuuden päästä mukaan mielenkiintoisiin tutkimusprojekteihin Suomessa ja ulkomailla. Lue tutkimuspalveluista

Voit yhdistää huippu-urheilun ja opiskelun

Urheiluliiketoimintaa opiskelevan tradenomin ei suinkaan tarvitse olla itse olla urheilija, mutta huippu-urheilun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu meillä myös!

Miikka, koripalloilija

Tampereelta kotoisin oleva Honsun koripalloilija Miikka Marttinen opiskelee JAMKissa tradenomiksi ja erikoistuu urheiluliiketoimintaan.

”Kun kuulin urheilumarkkinoinnin kärjestä ajattelin saman tien, että tuonne haluan. Näissä opinnoissa voi yhdistää urheilun ja markkinoinnin ja opiskella liiketoimintaa urheiluseurojen ja –tapahtumien kannalta. Esim. taloushallinnon kurssilla tutkin oman seurani Honsun taloushallintoa. Näissä opinnoissa pääsee näkemään mitä kaikkea muutakin urheiluseurassa tapahtuu kuin tämä pelaaminen.”

Voit katsoa videon myös täältä »

Moukarinheittäjä, tradenomi Arno Laitinen

Urheilijan työhön kuuluu myös kaupallinen puoli. Yksilöurheilijana toimiminen on vähän kuin yrittäjänä toimimista: teet budjettia, maksat palkkoja, kontaktoit, markkinoit ja myyt. Ykkösenä on kuitenkin urheilu.


”Urheilutradenomin koulutus oli mulle täydellinen”, sanoo moukarinheittäjä Arno Laitinen. ”JAMKin opettajat olivat ymmärtäväisiä ja sain yhdistetyksi urheilu-uran ja opinnot.”

Voit katsoa videon myös täältä »

Lisätietoja

Ahonen Aila

Lehtori, Senior Lecturer
Liiketalous, Business Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358505921143