jamk.fi
Heidi Kantanen: JAMK kannusti tarttumaan laajaan opiskeluprojektiin

Musiikin opiskelijat levyttävät JAMKissa sävellettyjä lastenlauluja

" Koko Soiva soppa -projekti on lastenlaulujen kokoamisineen, sovituksineen ja levytyksineen ollut varsin haastava. Ammatillisen osaamisen lisäksi ryhmätyöskentely- ja organisointitaidot ovat lisääntyneet."

Musiikin opiskelijat Heidi Kantanen ja Anne-Mari Kuusisaari kokosivat opettajansa Leena Pantsun kanssa yksiin kansiin JAMKissa sävellettyjä lastenlauluja. Sävellykset on tehty osana opintoja, ja niitä on kerätty muun muassa opinnäytetöistä.

Musiikin opiskelijat tekivät sovitukset lauluihin syksyllä 2014, ja nyt porukka on aloittanut levytysprojektin. 

- Äänitykset ammattiopiston studiolla alkoivat ennen pääsiäistä ja jatkuvat musiikkikampuksen kirjaston äänipajalla vielä pari viikkoa. Levy tulee myyntiin alkukesästä 2015, Heidi kertoo.

Levyyn kootaan parhaat palat viime vuonna toimitetusta lapsiperheille sopivasta musiikillisesta keittokirjasta Soiva soppa. Teos sisältää 27 uutta lastenlaulua sekä loruja soitto- ja leikkiohjeineen. Julkaisussa on mukana myös yksinkertaisia soitinsovituksia mm. kanteleelle ja laattasoittimille.

Projekti on kaiken kaikkiaan ollut laaja. Ammatillisesti erittäin hyödyllistä on ollut saada käytännön kokemusta muun muassa äänitystilanteista ja laulujen sovitusten toimivuudesta, Heidi jatkaa.

Heidi valmistui ensimmäistä kertaa musiikkipedagogiksi jo v. 2013. Tuolloin hän painotti opinnoissaan varhaisiän musiikkikasvatusta. Tänä keväänä hänestä tulee kaksinkertainen musiikkipedagogi (AMK), kun hän saa loppuun pianonsoiton instrumenttiopettajan opintonsa.

Musiikkipedagogiksi? Hae 15.3. - 5.4.2017 Lue lisää
Takaisin