Vappu Kassinen | Hankintaosaaja

Tietoa, sparrausta ja uudistumista

"Hankintaosaaja-koulutus vahvisti ajatuksiani siitä, että olin tehnyt asioita oikealla tavalla jo tähän asti, mutta toi myös kaipaamaani uutta virtaa työhön. Johtajuuteni ja varmuuteni johtajana kasvoivat. Parasta oli ehdottomasti sparraaminen lähipäivissä."

Vappu Kassinen oli työskennellyt hankintapäällikkönä jo useamman vuoden ajan. Hänen vastuullaan olivat olleet tuotepakkausten ja manuaalien hankinta. Koulutukseltaan hän oli kansainvälisen kaupan tradenomi. Kokemusta hankinnasta oli ja koulutustaustaakin löytyi, mutta hankinnan täsmäkoulutus puuttui.

"Huomasin JAMKin Hankintaosaaja-koulutuksen muistaakseni LinkedInistä. Ajattelin, että tästä koulutuksesta saan nimenomaan ajantasaista tietoa ja harjoituksia hankinnan johtamiseen liittyen, ja myös uutta virtaa töihin", Vappu toteaa.

Vappua kiinnosti jo ennen koulutuksen alkua muiden hankintaa tekevien kollegoiden tapaaminen lähipäivissä. "Ehdottomasti parasta oli ideoiden sparraaminen opettajien ja opiskelijoiden välillä lähipäivissä", Vappu kertoo innostuneena koulutuksen käytyään. Lähipäiviä koulutuksessa on yleensä pari kuukaudessa.

Hankinnan työ on itsessään haastavaa, ja monen aikuisopiskelijan tapaan Vappu toteaa, että niin on myös työn ja koulutuksen yhdistäminen. Lähipäivät ajoittuvat viikon lopulle usein työviikon päälle. Tarvitaan energiaa, liikettä ja huumoriakin. "Lisäisin vielä enemmän ryhmätöitä. Ne voisivat olla virtuaalisiakin, ja ne auttaisivat ehkä motivoimaan porukkaa suoriutumaan töistä ja opiskelusta samanaikaisesti", hän ideoi tuoreen kokemuksensa perusteella.

Aikuiskoulutus vaatii itsenäistä otetta ja organisointitaitoja, elämänhallintaa. Vapulle itsenäinen opiskelu oli jo aiemmasta opiskelusta tuttua, ja sujui hyvin. "Minulla oli kova motivaatio saada koulutus vietyä läpi ja se auttoi. Toisten opiskelijoiden kannustus oli myös tärkeää", Vappu pohtii onnistumistaan.

"Hämmästyin siitä, miten monimuotoinen kokonaisuus hankinta on, ja minkälaisia näkökulmia sekä osaamista nykyaikaiseen hankintaan liittyy", hän kertoo. Onnistunut koulutus on lopulta monien tekijöiden summa. "Kouluttajat olivat hyviä ja asiantuntevia. Tilat olivat hyvät, ja ruokakin ehdottomasti hyvää. Ja tottakai aina on mahtavaa oppia uutta", Vappu luettelee iloisesti.

Koulutus auttaa eteenpäin työssä. "Minulle vahvistui, että olin tehnyt asioita oikealla tavalla jo tähän asti, mutta se antoi myös uutta osaamista ja sitä hakemaani virtaa. Koin myös johtajuuteni, ja varmuuteni sen suhteen, kasvavan koulutuksen aikana", Vappu kiteyttää.

Kenelle suosittelisit Hankintaosaaja-koulutusta?

"Suosittelen koulutusta ihan kaikille hankintatehtäviä tekeville. Operatiivisen ostajan johtajuus nousee varmasti! Monelle hankintapäällikölle voi olla hyväksi ”virkistää” asioita ja hakea uusia näkökulmia", Vappu summaa.

 

toimitus: Leena Suomi

Ilmoittaudu Hankintaosaajakoulutusta Jyväskylässä ja Oulussa Lue lisää
Takaisin