jamk.fi
Heini Hämäläinen ja Tuire Riekkinen, sairaanhoitajakoulutus

Heini ja Tuire matkalla sairaanhoitajiksi

"Opiskelimme avoimen AMK:n hoitotyön opintopolulla ja päätimme syksyn yhteishaussa laittaa paperit sairaanhoitajakoulutuksen aikuiskoulutukseen. Haussa tärppäsi ja jatkoimme tammikuussa opintoja tutkinto-opiskelijan statuksella. "

Kertoisitteko itsestänne?

 Tuire: Olen 30-vuotias Tuire Riekkinen, hoitovapaalla oleva lähihoitaja. Minulla on kolme lasta, nuorin täyttää tänä vuonna 3 vuotta.

 Heini: Nimeni on Heini Hämäläinen, 27 vuotta. Minulla puolestani on 2-vuotias lapsi. Olen tällä hetkellä opintovapaalla lähihoitajan työstä.

Mitä opiskelette?

Opiskelimme syksyllä 2012 avoimen AMK:n hoitotyön opintopolulla ja päätimme syksyn yhteishaussa laittaa paperit sairaanhoitajakoulutuksen aikuiskoulutukseen. Haussa tärppäsi ja jatkoimme tammikuussa opintoja tutkinto-opiskelijan statuksella. Vaikka pääsimme aikuisryhmään, olemme tehneet opintoja saman nuorisoryhmän mukana, jossa olimme syksyllä.

Tutkintokoulutuksen valintakokeissa oli hyötyä avoimen taustasta. Toimme sitä selkeästi esiin ja paikalla oli tuttuja opettajia. Lisäksi ryhmähaastattelun teema oli sellainen, jota oli käsitelty jo opinnoissa.

Avoimeen eri motiiveilla

Tuire: Olin ollut hoitovapaalla pitkän aikaa ja kaipasin arkeeni muutakin kuin vaipanvaihtoa. Halusin lähteä harrastemielessä kokeilemaan, olisivatko sairaanhoitajaopinnot minun juttuni. Nälkä kasvoi syödessä ja tutustuttuani Heiniin päätimme tavoitella 60 opintopistettä, jolla voi hakea avoimen väylää pitkin tutkintokoulutukseen.

Heini: Minä olin hakenut sairaanhoitajakoulutukseen jo kuusi kertaa. Kuulin kaveriltani avoimen opintopoluista ja ajattelin tavoitella sitä kautta tutkintopaikkaa tekemällä 60 op ja pääsemällä siten suoraan valintakokeisiin. Aiemmin en ollut valintakokeisiin päässyt.

Kuin paita ja peppu

Emme tunteneet toisiamme ennen avoimen opintoja, mutta nyt olemme todella paljon yhdessä. Meillä on samanlainen rento asenne ja meille sopii samanlainen päivärytmi. Viemme aamulla lapset hoitoon ja tapaamme kirjastolla. Myös loma-aikoina olemme tehneet opintoja yhdessä. Toiselta on saanut niin paljon tsemppiä, että reilussa puolessa vuodessa molemmille tuli kasaan n. 65 opintopistettä. Jotain opintoja toki saimme hyväksiluettua aiemmalla taustallamme lähihoitajina.

Motivoitunutta aikuisopiskelua

Aikuisena on mielestämme erilaista opiskella kuin nuorempana – opintoja tekee itseään varten ja motivaatio on ihan erilainen. Opiskelua on helpottanut myös se, että kotijoukot ja työnantaja tukevat. Koko palettiin on löytynyt hyvä tasapaino. Lisäksi JAMKissa on ollut ihanaa henkilöstöä, joka on auttanut ja kannustanut opintovalinnoissa. Myös opiskelijaryhmä on ollut suuri voimavara, meillä on tosi hyvä yhteishenki.

Kiinnostuitko opiskelusta? Voit aloittaa avoimessa AMK:ssa tai hakea suoraan tutkintokoulutukseemme!

Lue lisää sairaanhoitajan (AMK) koulutuksesta

Tutustu avoimen AMK:n tarjontaan

Takaisin