Hakuohjeet: Verkostojohtaminen, insinööri (ylempi AMK)
Hakuohjeet tekniikan alan pohjakoulutuksella haettaessa.
YAMK-tutkinto
Haluatko oppia uutta, kehittyä ammatillisesti ja kehittää liiketoimintaa? Verkostojohtamisen YAMK-opintojen aikana perehdyt liiketoimintaverkostoihin, yhteistyöhön, johtamiseen, kilpailukykyyn, asiakaskokemukseen ja hankintoihin.
Innostu työn ohessa opiskelusta ja kehittämisestä monialaisessa ryhmässä!
Verkostojohtamisen ylemmän AMK-tutkinto-ohjelman tavoitteena on tarjota tiedot, taidot ja valmiudet toimia verkostoissa, asiantuntemusta vaativissa kehittämis- ja johtotehtävissä – myös kansainvälisesti. Opintojen aikana omaksut uusinta tietoa verkostoista, verkostojohtamisesta, yhteistyön kehittämisestä sekä hankintojen ja asiakaskokemuksen johtamisesta. Valmistuttuasi osaat soveltaa työelämän tutkimus- ja kehittämismenetelmiä oman osaamisesi ja organisaatiosi kehittämiseen. Kykenet reagoimaan nopeisiin muutoksiin, luomaan uusia toimintamalleja ja johtamaan muutosprosesseja.
Verkostojohtamisen tavoite on auttaa sinua tilanteessa, jossa perinteinen johtaminen ei riitä. Organisaatiorajojen merkitys pienenee liiketoiminnassa. Organisaation menestyksen ratkaiseekin kyky tunnistaa markkinoiden mahdollisuuksia ja yhdistää ketterästi eri toimijoita menestyväksi verkostoksi.
Tulevaisuuden kompleksissa liiketoimintaverkostoissa, joissa luodaan arvoa yhdessä, on hyvin rajallinen mahdollisuus ohjata toimintaa täsmällisillä sopimuksilla ja perinteisellä johtamisella. Arvonluonti ja yhdessä kehittäminen perustuu sosiaaliseen vuorovaikutukseen ja ihmisten ja organisaatioiden väliseen luottamukseen. Verkostomuotoisessa toiminnassa suurimman hyödyn saa se, joka houkuttelee verkostoonsa parhaita kumppaneita. Organisaatioiden on pyrittävä kehittämään omaa houkuttelevuuttaan ja kumppanit on saatava sitoutumaan yhteistyöhön. Samaan aikaan on kuitenkin pidettävä huolta valta-riippuvuussuhteiden tasapainosta.
Verkostojohtaminen on tulevaisuuden johtamista. Suorita YAMK-tutkinto ja johda yhteistyöllä menestykseen!
Verkostojohtaminen on monialainen tutkinto-ohjelma, joka kokoaa asiantuntijoita tekniikan alalta sekä sosiaali- ja terveysalalta. Tämä mahdollistaa sen, että voit syventää oman alasi ammatillista osaamista monipuolisesti verkostojen näkökulmasta. Koulutukseen voit hakea insinöörin tai sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkinnolla.
Koulutuksen keskeisen sisällön muodostavat liiketoimintaverkostot ja johtaminen kompleksisessa ympäristössä. Verkoston menestys vaatii tuloksellista yhteistyötä, ja siksi yhteistyön kehittäminen ja yhdessä tekeminen – erityisesti yhdessä kehittäminen ja innovointi – ovat tärkeä osa koulutuksen sisältöä. Lisäksi pääset perehtymään erilaisiin tutkimus- ja kehittämismenetelmiin.
Koska insinööri (AMK)-tutkinto on muita tutkintoja laajempi, yhteensä 240 opintopistettä, on sen YAMK-tutkinto vain 60 opintopistettä. Muiden alojen AMK-tutkinnot ovat 210 opintopistettä, jolloin taas YAMK-tutkinnon laajuus on 90 opintopistettä.
Fysioterapeutti (ylempi AMK), kuntoutuksen ohjaaja (ylempi AMK), kätilö (ylempi AMK), sairaanhoitaja (ylempi AMK), sosionomi (ylempi AMK), toimintaterapeutti (ylempi AMK)
Verkostojohtamisen YAMK-tutkinto-ohjelma toteutetaan monimuotona. Opiskelet ja opit lähipäivillä, verkossa, asiantuntijaluennoilla, ryhmäkeskusteluissa, yhdessä tekemällä sekä kirjallisten tehtävien ja oman pohdinnan kautta.
Opinnäytetyö on ylemmän AMK-tutkinnon ydin. Pääset kehittämään ja osoittamaan kykysi soveltaa tutkimustietoa sekä käyttämään valittuja menetelmiä työelämän ongelmien erittelyyn ja ratkaisemiseen. Sen tarkoitus on valmentaa itsenäiseen ja vaativaan asiantuntijatyöhön. Se voi olla työelämää palveleva projekti, soveltava tutkimus tai kehitystehtävä.
YAMK-tutkinto-ohjelmassa ei ole lukukausimaksuja.
Opiskelijana sinulla on kuitenkin saatavillasi monia etuja. Saat esimerkiksi käyttää opiskeluterveydenhuollon palveluja ja voit ruokailla opiskelijaruokaloissamme edullisesti. Lisäksi voit saada taloudellista tukea opintoihisi.
Alumnitarina
Monialainen opiskelijaryhmä, osallistujien erilaiset koulutustaustat ja työelämäkokemukset olivat silmiä avaava kokemus ja suuri rikkaus.
Marjo Turunen, insinööri (ylempi AMK), verkostojohtaminen
Tutustu Marjon tarinaanEmilia Lahdenperä suoritti Jamkissa verkostojohtamisen YAMK-tutkinnon. Hän työskenteli videon teon aikaan sairaanhoitajana Jyväskylän kaupungin turvapalveluissa, mutta on sen jälkeen aloittanut Jamkissa opettajana.
Mistä tietää, missä kannattaa olla mukana? Mistä löytää hyviä yhteistyökumppaneita? Mistä tunnistaa innovatiivisen kumppanin? Jamkin verkostojohtamisen YAMK-opiskelijat kysyivät ja Sari Kola vastasi. Kola on Jamkin verkostojohtamisen vierailijaluennoitsija ja Ecosystem Handbook -kirjan kirjoittaja.
Yritys ei pärjää yksin ja muutokset toimintaympäristössä ovat sekä nopeita että jatkuvia. Yrityksen liiketoimintaa harjoitetaan osana ekosysteemiä ja liiketoimintaverkostoja. Blogissa kerrotaan, miten menestymistä rakennetaan verkostoissa.
Hakuohjeet tekniikan alan pohjakoulutuksella haettaessa.
Tutkinto- ja työtodistukset ja mahdolliset muut todistukset tarkistetaan opiskelijaksi hyväksytyiltä. Ammattikorkeakoulu voi perua hakijan opiskelupaikan, jos tutkinto- ja/tai työtodistuksia ei toimiteta ammattikorkeakoulun ilmoittamassa määräajassa tai jos hakija on antanut itsestään virheellisiä tietoja. Työkokemus pitää todentaa työnantajan antamalla työtodistuksella.
Tutkinto-ohjelmiin haetaan korkeakoulujen kevään 2023 toisessa yhteishaussa.
Valintakoe sisältää kirjallisen kokeen (max. 60 p.) ja haastattelun (max. 40 p.). Valintakoe ei sisällä ennakkoon luettavaa materiaalia.
Hakijan on saatava valintakokeesta yhteensä väh. 20 p./100 p. voidakseen tulla valituksi.
Haettaessa useampaan otsikossa mainituista Jamkin tekniikan alan suomenkielisistä YAMK-hakukohteista, saa hakukelpoinen hakija vain yhden valintakoekutsun eli nämä koulutukset tekevät valintakoeyhteistyötä keskenään.
Syksyllä 2023 alkavien suomenkielisten koulutusten valintojen tulokset julkistetaan korkeakouluissa viimeistään 7.7.2023. Jamk tiedottaa valituksi tulleita sähköpostitse.
Hakuohjeet sosiaali- ja terveysalan pohjakoulutuksella haettaessa
Tutkinto- ja työtodistukset ja mahdolliset muut todistukset tarkistetaan opiskelijaksi hyväksytyiltä. Ammattikorkeakoulu voi perua hakijan opiskelupaikan, jos tutkinto- ja/tai työtodistuksia ei toimiteta ammattikorkeakoulun ilmoittamassa määräajassa tai jos hakija on antanut itsestään virheellisiä tietoja. Työkokemus pitää todentaa työnantajan antamalla työtodistuksella.
Tutkinto-ohjelmiin haetaan korkeakoulujen kevään 2023 toisessa yhteishaussa.
Valintakoe sisältää kirjallisen kokeen (min. 20 p./100 p.), jossa on useita osioita. Hakijan tulee suorittaa kaikki osiot hyväksytysti voidakseen tulla valituksi. Valintakokeeseen sisältyy ennakkoaineisto, joka julkaistaan 2.5.2023 ja jonka lukemiseen annetaan ohjeet valintakoekutsussa. Osa aineistosta on englanninkielistä. Ennakkoaineisto saa olla mukana kokeessa. Valintakokeeseen vastataan suomen kielellä.
Haettaessa useampaan Jamkin suomenkielisistä sosiaali- ja terveysalan YAMK-hakukohteista, saa hakukelpoinen hakija vain yhden valintakoekutsun eli nämä koulutukset tekevät valintakoeyhteistyötä keskenään.
Ennakkomateriaalit julkaistaan 2.5.2023.
Syksyllä 2023 alkavien suomenkielisten koulutusten valintojen tulokset julkistetaan korkeakouluissa viimeistään 7.7.2023. Jamk tiedottaa valituksi tulleita sähköpostitse.