YAMK-tutkinto

Työelämän kehittäjäksi asiantuntija- ja johtamistehtäviin

Projektijohtaminen, insinööri (ylempi AMK) ja sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK

Tarvitsetko osaamista projektien suunnitteluun ja johtamiseen sekä projektitoiminnan kehittämiseen? Haluatko oppia hallitsemaan uusia projektijohtamisen menetelmiä ja hyödyntää niitä omassa työssäsi?  Opiskele projektijohtamisen ylempi AMK-tutkinto!

Kolme työntekijää innovoimassa post-it lapuille toimistossa
Laajuus
60 - 90 opintopistettä, 1 - 3 vuotta
Aloituspaikat
20
10 insinööri + 10 sote-ala
Hakuaika
15.03.2023 - 30.03.2023
Tutkinto
Insinööri (ylempi AMK); Fysioterapeutti (ylempi AMK); Kuntoutuksen ohjaaja (ylempi AMK); Kätilö (ylempi AMK); Sairaanhoitaja (ylempi AMK); Sosionomi (ylempi AMK); Toimintaterapeutti (ylempi AMK)
Opiskelumuodot
Verkko-opiskelu
Alkaa
21.08.2023

Valmistu vaativiin asiantuntija- ja johtamistehtäviin

Projektijohtamisen YAMK-opintojen aikana hankit laaja-alaista tietämystä projektitoiminnasta ja opit hyödyntämään projektijohtamisen menetelmiä ja työvälineitä (esim. SCRUM, palvelumuotoilu). Projektijohtamisen YAMK-tutkinnon suoritettuasi osaat toimia työelämän kehittäjänä vaativissa asiantuntija- ja johtamistehtävissä.

Kehittyminen projektijohtamisen asiantuntijana avaa sinulle uusia ja haastavia työtehtäviä sekä mahdollisuuden uralla etenemiseen. Syvennät johtamis- ja vuorovaikutustaitojasi sekä valmiuksiasi toimia monialaisissa verkostoissa projektitoiminnan eri rooleissa.

Koulutus luo hyvän pohjan projektijohtamisen sertifiointeihin.

Opiskele projektin suunnittelua, johtamista, taloutta ja kehittämistä

Projektijohtamisen YAMK-tutkinto-ohjelmassa opiskelet kaikille YAMK-tutkinto-ohjelmille yhteisiä Master-opintoja, asiantuntijuuteen liittyviä ydinopintoja sekä täydentäviä opintoja.

Opiskelet projektin suunnittelua, johtamista, taloutta ja kehittämistä. Lisäksi voit valita itsellesi sopivimmat valinnaiset opintojaksot.

Opinnoissa tehtävät harjoitus- ja kehittämistehtävät tukevat ammatillista kehittymistäsi ja voit tehdä ne omaan organisaatioosi.

Tutkinnon laajuus 60 - 90 opintopistettä aiemmasta tutkinnosta riippuen

Koska insinööri (AMK)-tutkinto on muita tutkintoja laajempi, yhteensä 240 opintopistettä, on sen YAMK-tutkinto vain 60 opintopistettä. Muiden alojen AMK-tutkinnot ovat 210 opintopistettä, jolloin taas YAMK-tutkinnon laajuus on 90 opintopistettä.

Opintojen joustava toteuttaminen

Opinnot toteutetaan joustavasti etäopintoina verkko-oppimisympäristössä, jossa on itsenäisesti ja tiimityönä tehtäviä verkkotehtäviä, webinaareja, verkkoluentoja, esitelmiä ja seminaareja. Vapaasti valittavia opintoja voit valita Jamkin muiden ylempien AMK-tutkinto-ohjelmien opintojaksotarjonnasta.

Opiskelijalle on tarjolla vaihtoehtoisia tai vapaasti valittavia opintoja myös kumppanikorkeakouluissa, esimerkiksi muissa ammattikorkeakouluissa (CampusOnline-tarjonta), yliopistoissa ja EduFutura-yhteistyöoppilaitoksissa (Jyväskylän yliopisto ja Gradia).

Opintojaksoihin sisältyviä oppimistehtäviä voi tehdä omaan työyhteisöön. Monia työyhteisön kehittämistehtäviä voidaan myös tuoda suunniteltavaksi, jalostettavaksi ja ratkaistavaksi oppimistehtävinä ja -projekteina.

Opiskeluun on mahdollista rakentaa henkilökohtainen opintopolku opinnollistamalla työtä ja hyödyntämällä laajasti Jamkin ylempien AMK-tutkinto-ohjelmien tarjontaa. Opinnäytetyö on työelämän tutkimuksellinen kehittämistehtävä.

Opinnäytetyö YAMK-tutkinnossa

Opinnäytetyö on ylemmän AMK-tutkinnon ydin. Pääset kehittämään ja osoittamaan kykysi soveltaa tutkimustietoa sekä käyttämään valittuja menetelmiä työelämän ongelmien erittelyyn ja ratkaisemiseen. Sen tarkoitus on valmentaa itsenäiseen ja vaativaan asiantuntijatyöhön. Se voi olla työelämää palveleva projekti, soveltava tutkimus tai kehitystehtävä.

Hakuohjeet: Projektijohtaminen, insinööri (ylempi AMK)

Hakuohjeet tekniikan alan pohjakoulutuksella haettaessa.

Hakuohjeet: Projektijohtaminen, sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK

Hakuohjeet sosiaali- ja terveysalan pohjakoulutuksella haettaessa.

YAMK-tutkinnot | Jamk Master School

YAMK-tutkinnot | Jamk Master School

Opiskele ylempi ammattikorkeakoulututkinto Jamk Master Schoolissa, jossa voit valita kahdesta polusta ja kehittyä oman alasi huippuasiantuntijaksi tai huippujohtajaksi. Saat samalla maisteritason tutkinnon.
Hakijapalveluiden yhteystiedot

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Kuinka pääsen opiskelemaan? Hakijapalvelut opastaa sinua kaikissa tutkintokoulutuksiin hakemiseen liittyvissä asioissa.
Usein kysyttyä hakemisesta

Usein kysyttyä hakemisesta

Jäikö jotain kysyttävää? Katso täältä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tutkinto-opiskelijaksi hakemisesta!
Hakuohjeet suomenkielisiin ylempiin AMK-tutkintoihin

Hakuohjeet suomenkielisiin ylempiin AMK-tutkintoihin

Hae kevään yhteishaussa suomenkielisiin ylempiin AMK-tutkintoihin 16. - 30.3.2022 klo 15 mennessä. Englanninkielisiin koulutuksiin haku on 5.-19.1.2022 klo 15 saakka.

Kysy lisää opintojen sisällöistä

Matti Siistonen

Lehtori, Senior Lecturer
Teollisuustekniikka, Industrial Engineering
Teknologia, School of Technology
+358407497162

Sari Järvinen

Lehtori, Senior Lecturer
HYVI Terveysala, Health Studies
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358404861080