YAMK-tutkinto

Opiskele robotiikan ylempi korkeakoulututkinto

Robotiikka, insinööri (ylempi AMK)

Opi soveltamaan robotiikkaa! Robotiikan YAMK-tutkinto-ohjelmassa perehdyt robotiikan uusimpaan kehitykseen, kuten mobiili- ja yhteistyörobotiikkaan, perinteistä teollisuusrobotiikkaa unohtamatta. Tutkinnon suoritettuasi voit toimia alan vaativissa suunnittelu- ja päällikkötason tehtävissä.

Hae Opintopolku.fi-palvelussa
Digitaalinen piirros, jossa taustalla robotti, kädet ja iPad
Laajuus
60 opintopistettä
Aloituspaikat
5
Hakuaika
01.07.2022 - 31.07.2022
Tutkinto
Insinööri (ylempi AMK)
Opiskelumuodot
Monimuoto-opiskelu
Alkaa
02.09.2022

Robotiikan asiantuntijaksi

Tutkinnon suoritettuasi tunnet robotiikan uusimmat kehityssuunnat sekä ymmärrät robotiikan mahdollisuuksia ja rajoituksia. Osaat kehittää robotiikkaa hyödyntäviä uusia tuotteita ja palveluita sekä uudenlaista liiketoimintaa. Valmistuttuasi pystyt toimimaan vaativissa asiantuntijatehtävissä robotiikan alalla.

Opiskele robotiikkaa sekä kyberturvallisuutta, tekoälyä ja automaation turvallisuutta

Tutkinto-ohjelmassa tutustutaan fyysisten robottien uusimpiin muotoihin, kuten mobiilirobotiikkaan ja yhteistyörobotiikkaan, perinteistä teollisuusrobotiikkaa kuitenkaan unohtamatta. Tutkinto-ohjelmassa perehdytään myös kyberturvallisuuteen, tekoälyyn ja automaation turvallisuuteen robotiikan näkökulmasta.

Opinnoissa tehtävät harjoitustyöt pyritään lähtökohtaisesti toteuttamaan siten, että ne tukevat mahdollisimman hyvin jokaisen opiskelijan ammatillista kehittymistä.

Vapaasti valittavat opinnot ja opinnäytetyö tarjoavat mahdollisuuden painottaa opintokokonaisuutta robotiikan eri sovelluskohteisiin ja painopistealueisiin.

Opetus tapahtuu pääosin suomen kielellä, mutta opintojaksoissa on englanninkielisiä osuuksia.

Työllisty voimakkaasti kasvavalle alalle

Robotiikka on voimakkaasti kasvava ala. Perinteistä teollisuusrobotiikkaa on hyödynnetty jo pitkään teollisessa tuotannossa, mutta nyt robotiikan käyttö ja hyödyntäminen ovat levittäytymässä kaikille yhteiskunnan osa-alueille. Robotiikka on osa meneillään olevaa digitalisaatiota yhdessä muun muassa esineiden internetin kanssa. Autonomisesti toimivat esineet ja laitteet hyödyntävät tekoälyä suorittaakseen tehtäviä, jotka ovat olleet perinteisesti ihmisten suorittamia. Tämä mahdollistaa robotiikan hyödyntämisen ja laajentamisen kokonaan uusiin käyttökohteisiin ja uusille alueille. Robotiikan asiantuntijoille riittää siis kysyntää työelämässä.

Robotiikasta on tietty mystiikka kadonnut, käyttöönotto- ja oppimiskynnykset madaltuvat ja sovellusalueita tulee koko ajan lisää. Haluaisin oppia lisää teollisuuden käyttökohteista sekä pystyä arvioimaan robotiikan soveltuvuutta eri käyttötarpeisiin.

Timo Karhu

Lue opiskelijatarina

Hakuohjeet kevään yhteishakuun

Lyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen.

YAMK-tutkinnot | Jamk Master School

YAMK-tutkinnot | Jamk Master School

Opiskele ylempi ammattikorkeakoulututkinto Jamk Master Schoolissa, jossa voit valita kahdesta polusta ja kehittyä oman alasi huippuasiantuntijaksi tai huippujohtajaksi. Saat samalla maisteritason tutkinnon.
Hakijapalveluiden yhteystiedot

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Kuinka pääsen opiskelemaan? Hakijapalvelut opastaa sinua kaikissa tutkintokoulutuksiin hakemiseen liittyvissä asioissa.
Usein kysyttyä hakemisesta

Usein kysyttyä hakemisesta

Jäikö jotain kysyttävää? Katso täältä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tutkinto-opiskelijaksi hakemisesta!
Hakuohjeet suomenkielisiin ylempiin AMK-tutkintoihin

Hakuohjeet suomenkielisiin ylempiin AMK-tutkintoihin

Hae kevään yhteishaussa suomenkielisiin ylempiin AMK-tutkintoihin 16. - 30.3.2022 klo 15 mennessä. Englanninkielisiin koulutuksiin haku on 5.-19.1.2022 klo 15 saakka.

Kysy lisää opintojen sisällöistä

Olli Väänänen

Yliopettaja, Principal Lecturer
Teollisuustekniikka, Industrial Engineering
Teknologia, School of Technology
+358407167472