YAMK-tutkinto

Opi johtamaan teknologia-alalla

Teknologialiiketoiminnan johtaminen, insinööri (ylempi AMK)

Teknologialiiketoiminnan johtamisen ylemmässä AMK-tutkinto-ohjelmassa perehdyt johtamiseen ja päätöksentekoon liiketoiminnalliset ja taloudelliset tekijät huomioiden. Opintojen aikana voit syventää osaamistasi tuotannon ja tuotekehityksen johtamiseen sekä teknologia-alan palveluliiketoimintaan. Opinnot sopivat insinööri (AMK-)tutkinnon ja pelastusalan AMK-tutkinnon suorittaneille, joita kiinnostavat esihenkilö- ja johtotehtävät.

Hae Opintopolku.fi-palvelussa
Kolme johtotason henkilöä tutkii tietoja kannettavalta
Laajuus
60 opintopistettä, 2 vuotta
Aloituspaikat
20
Hakuaika
15.03.2023 - 30.03.2023
Tutkinto
Insinööri (ylempi AMK)
Opiskelumuodot
Monimuoto-opiskelu
Alkaa
21.08.2023

Osaamiskuvaus

Opintojen aikana perehdyt johtamiseen ja päätöksentekoon liiketoiminnalliset ja taloudelliset tekijät huomioiden. Lisäksi opit tunnistamaan johtajuuteen liittyviä haasteita. Kehität omia esihenkilötaitojasi sekä johtajuuden käytäntöjä. Tutkinto-ohjelmasta valmistuneena osaat soveltaa johtajuusteorioita omaan työhösi ja kykenet seuraamaan ammattialan ja tutkimustietoa lähdekritiikki huomioiden.

Etene urallasi ja kehitä työnantajayritystäsi

Kehittyminen teknologialiiketoiminnan johtamisen asiantuntijana avaa sinulle mahdollisuuden uusiin ja haastaviin työtehtäviin sekä uralla etenemiseen. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneena voit toimia työyhteisösi toimintojen kehittäjänä ja uuden osaamisen aktiivisena tuottajana. Opinnot tarjoavat myös mahdollisuuden verkostoitumiseen sekä asiantuntijuuden vaihtoon opiskelijakollegoiden kanssa.

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa kelpoisuuden julkiseen virkaan tai toimeen, jonka vaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto. Osa opinnoista on mahdollista suorittaa englannin kielellä. Tämä edistää myös kansainvälisiä työvalmiuksiasi.

Puolustusvoimissa tiettyihin erikoisupseerin virkoihin vaadittu tekniikan alan insinööritutkinto saadaan teknologialiiketoiminnan johtaminen YAMK-tutkinnolla.

Opiskele johtamista ja suuntaa tuotekehitykseen, tuotantoon tai palveluliiketoimintaan

Jokainen opiskelijamme HOPSataan! HOPSauksella tarkoitetaan henkilökohtaista opintosuunnitelmaa. Pääset keskustelemaan tutkintovastaavan kanssa henkilökohtaisesta opintosuunnitelmastasi, jonka tavoitteena on selventää uratavoitteitasi ja määritellä tavoitteidesi saavuttamiseksi tarvitsemasi opinnot.

Tutkinto-ohjelmassa on kaikille yhteisiä opintoja, joiden aihealueet ovat

  • johtaminen ja henkilöstöjohtaminen
  • yrityksen talous ja laskentatoimen hyödyntäminen päätöksenteossa
  • tieteellinen tutkimus ja kehittäminen
  • kansainvälinen teknologialiiketoiminta.

Lisäksi voit valita omien tavoitteidesi mukaisesti opintoja seuraavista aihepiireistä:

  • tuotekehitystoiminnan johtaminen
  • tuotannon johtaminen
  • teollisuuden palveluliiketoiminta.

Edellä mainittujen lisäksi sinun on mahdollista valita täydentäviä opintoja oman kiinnostuksesi mukaan.

Opinnäytetyö on tutkimus- ja kehittämistyö

Opinnäytetyö muodostaa puolet tutkinnon opintopisteistä ja sen kautta on mahdollista kehittää omaa osaamistaan ja viedä uratavoitteita haluamaansa suuntaan. Opinnäytetyö on 30 opintopisteen laajuinen kehittämishanke. Se on organisaatiosi toimintaa rakentavasti kehittävä, uutta oivaltava ja uusia ratkaisuja ja kehitystä tuottava tutkimus- ja kehittämistyö. Opinnäytetyön voi kohdentaa myös muuhun kuin nykyiseen toimintaan, jolloin on mahdollista saada kompetenssi uudelle toimialalle tai asiantuntijuus uudenlaisiin työtehtäviin. Koulutus sopii siten myös uranvaihdosta haaveileville.

Monimuoto-opiskelua työn ohessa

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka koostuu lähiopistojaksoista, verkko-opinnoista ja itsenäisestä työskentelystä. Lähiopintojaksot ovat noin kerran kuukaudessa perjantai-iltapäivä ja lauantai toteutuksina. Opintojen optimaalinen suoritusaika on 2 lukuvuotta.

Henkilökohtainen opintosuunnitelma antaa sinulle mahdollisuuden opintojen valinnaisuuksiin ja kehittämistehtävien suuntaamiseen oman ja/tai työnantajan tarpeiden mukaan.

Mitä YAMK-opiskelu maksaa?

YAMK-tutkinto-ohjelmassa ei ole lukukausimaksuja.

Opiskelijana sinulla on kuitenkin monia etuja. Saat esimerkiksi käyttää opiskeluterveydenhuollon palveluja Jyväskylässä. Lisäksi voit ruokailla opiskelijaruokaloissamme edullisesti ja saada taloudellista tukea opintoihisi.

Hakuohjeet kevään yhteishakuun

Lyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen.

Hakukelpoisuus: Insinööri (ylempi AMK)-tutkinto-ohjelmat

  • Pohjakoulutusvaatimuksena insinööri (AMK), Bachelor of Engineering tai ammatillisen korkea-asteen insinööritutkinto.
  • Muut tutkinnot käsitellään tulkinnanvaraisena tapauskohtaisesti.
  • Työkokemukseksi (väh. 24 kk) hyväksytään tekniikan alan työkokemus. Työkokemus voidaan laskea hakukelpoisuuden tuottavan tutkinnon valmistumispäivämäärästä alkaen ja sitä voi laskea 31.7.2023 saakka.

Tutkinto- ja työtodistukset ja mahdolliset muut todistukset tarkistetaan opiskelijaksi hyväksytyiltä. Ammattikorkeakoulu voi perua hakijan opiskelupaikan, jos tutkinto- ja/tai työtodistuksia ei toimiteta ammattikorkeakoulun ilmoittamassa määräajassa tai jos hakija on antanut itsestään virheellisiä tietoja. Työkokemus pitää todentaa työnantajan antamalla työtodistuksella.

Hakuaika: 15. - 30.3.2023 klo 15

Tutkinto-ohjelmiin haetaan korkeakoulujen kevään 2023 toisessa yhteishaussa.

  • Täytä hakemus osoitteessa www.opintopolku.fi 30.3.2023 klo 15.00 mennessä.
  • Tutkinto- ja työtodistukset tulee liittää Opintopolun sähköiselle hakemukselle 6.4.2023 klo 15 mennessä.
  • Tulkinnanvaraisesti käsiteltävien hakijoiden tulee liittää hakemukselle lisäksi tutkintotodistuksen opintosuoritusote sekä CV.

Valintakoe: Projektijohtaminen / robotiikka / teknologialiiketoiminnan johtaminen, insinööri (ylempi AMK)

Valintakoe sisältää kirjallisen tehtävän ja ammatillisen tehtävän.

Hakijan tulee saada kirjallisesta tehtävästä vähintään 15 p./80 p. ja ammatillisesta tehtävästä vähintään 5 p./20 p. voidakseen tulla valituksi.

  • Valintakoe ko. ohjelmille järjestetään verkossa tiistaina 16.5. klo 17.00-19.30 (viikko 20).
  • Kaikille hakukelpoisille hakijoille lähetetään sähköpostilla valintakoepäivän aamuna linkki valintakokeeseen.
  • Hakijalla tulee olla valintakokeessa käytössään internet-yhteys.

Haettaessa useampaan otsikossa mainituista Jamkin tekniikan alan suomenkielisistä YAMK-hakukohteista, saa hakukelpoinen hakija vain yhden valintakoekutsun eli nämä koulutukset tekevät valintakoeyhteistyötä keskenään.

Opiskelijavalintojen tulokset

Syksyllä 2023 alkavien suomenkielisten koulutusten valintojen tulokset julkistetaan korkeakouluissa viimeistään 7.7.2023. Jamk tiedottaa valituksi tulleita sähköpostitse.

  • Kevään toisessa yhteishaussa opiskelupaikka tulee ottaa vastaan ja ilmoittautua läsnä-/poissaolevaksi viimeistään 14.7.2023 klo 15 mennessä opintopolku.fi-osoitteessa.
  • Varasijoilta hyväksyminen päättyy viimeistään 1.8.2023 klo 15.
  • Huomioithan yhden korkeakoulupaikan säännöksen, jonka mukaan opiskelija voi ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan.

YAMK-tutkinnot | Jamk Master School

Opiskele ylempi ammattikorkeakoulututkinto Jamk Master Schoolissa, jossa voit valita kahdesta polusta ja kehittyä oman alasi huippuasiantuntijaksi tai huippujohtajaksi. Saat samalla maisteritason tutkinnon.

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Kuinka pääsen opiskelemaan? Hakijapalvelut opastaa sinua kaikissa tutkintokoulutuksiin hakemiseen liittyvissä asioissa.

Usein kysyttyä hakemisesta

Jäikö jotain kysyttävää? Katso täältä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tutkinto-opiskelijaksi hakemisesta! Sivulta löydät myös vinkkejä alavalintaan ja aikuisopiskeluun.

Hakuohjeet suomenkielisiin ylempiin AMK-tutkintoihin

Hae kevään toisessa yhteishaussa suomenkielisiin ylempiin AMK-tutkintoihin 15. - 30.3.2023 klo 15 mennessä. Englanninkielisiin koulutuksiin haku on kevään ensimmäisessä yhteishaussa 4.-18.1.2023 klo 15 saakka.

Kysy lisää opintojen sisällöistä

Matti Siistonen

Lehtori, Senior Lecturer
Uudistuvan teollisuuden instituutti, Institute of New Industry
Teknologia, School of Technology
+358407497162