YAMK-tutkinto

Kehity sosiaali- ja terveysalan johtamisessa

Sosiaali ja terveysala, sosiaali- ja terveysalan johtaminen (YAMK)

Sosiaali- ja terveysalan johtamisen YAMK -opinnoissa laajennat näkemystäsi toimia sosiaali- ja terveysalan johtajana ja asiantuntijana.

Hae opintopolku-palvelussa
Miehiä ja naisia kokouksessa toimistossa illalla
Laajuus
90 op
Aloituspaikat
20
Hakuaika
15.03.2023 - 30.03.2023
Tutkinto
Fysioterapeutti, ylempi AMK, kuntoutuksen ohjaaja, ylempi AMK, kätilö (ylempi AMK), sairaanhoitaja, ylempi AMK, sosionomi, ylempi AMK
Opiskelumuodot
Monimuoto-opiskelu
Alkaa
26.08.2023

Kehitä johtamisosaamistasi ja etene uralla

Sosiaali- ja terveysalan johtamisen suuntautumisvaihtoehdossa laajennat näkemystäsi toimia sosiaali- ja terveysalan johtajana ja asiantuntijana hyvinvointialueilla ja verkostoissa, joissa tuotetaan asiakaslähtöisiä hyvinvointipalveluita. Syvennät osaamistasi henkilöstöjohtamisessa, sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämisessä sekä digitalisoituvan toimintaympäristön johtamisessa. Hankit valmiuksia innovatiiviseen ja arvioivaan johtamiseen, sekä osaat hyödyntää tiedolla johtamista ennakoiden ja tunnistaen tulevaisuuden vaihtoehtoisia toimintamalleja kansainvälistyvässä ympäristössä.

Koulutuksessa opit ennakoimaan sosiaali- ja terveysalan kansallista ja kansainvälistä kehitystä sekä kehittämään hyvinvointipalveluita näyttöön perustuen.

Räätälöi oma osaamisprofiilisi

Kaikille yhteinen Master-osaamisen kokonaisuus muodostuu kahdesta moduulista Johtaminen ja Tutkimus- ja kehittämistoiminta. Tämän kokonaisuuden opinnot ovat JAMKin yhteisiä Master-tason opintoja. Tarkemmat laajuudet opintopisteinä suunnitellaan HOPS-keskustelujen yhteydessä kunkin opiskelijan kanssa.

 • Johtamisen asiantuntijuus sosiaali- ja terveyspalveluissa (5 op)
 • Sosiaali- ja terveydenhuollon hallinto- ja päätöksenteko (5 op)
 • Henkilöstön- ja työhyvinvoinnin johtaminen (5 op)
 • Tieto- ja laatujohtaminen sosiaali- ja terveyspalveluissa (5 op)
 • opinnäytetyö (30 op)

Voit täydentää osaamistasi myös monialaisesti sekä JAMKin että muiden korkeakoulujen tarjonnasta (25 op). Henkilökohtainen opiskelu- ja urasuunnitelma antaa sinulle mahdollisuuden osallistua kansainväliseen toimintaan, tarjolla on mm. intensiiviviikkoja yhteistyökorkeakouluissa.

Oppimistehtävät ja opinnäytetyön voit tehdä oman osaamisesi ja/tai työyhteisösi kehittämistarpeiden mukaan. Opinnäytetyönä toteutettava työelämän kehittämistehtävä on kolmasosa YAMK-opinnoista.

Tutustu opetussuunnitelmaan

Hakuohjeet kevään yhteishakuun

Lyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen.

Hakukelpoisuus: Sosiaali- ja terveysalan johtaminen / projektijohtaminen / verkostojohtaminen, sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK

 • Pohjakoulutusvaatimuksena sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkinto tai sosiaali- ja terveysalan opistoasteen tutkinto.
 • Jos hakijalla on muu kuin yllä mainittu korkeakoulututkinto, tutkinto käsitellään tulkinnanvaraisena tapauskohtaisesti.
 • Työkokemukseksi (väh. 24 kk) hyväksytään sosiaali- ja terveysalan työkokemus. Työkokemus voidaan laskea hakukelpoisuuden tuottavan tutkinnon valmistumispäivämäärästä alkaen ja sitä voi laskea 31.7.2023 saakka.

Tutkinto- ja työtodistukset ja mahdolliset muut todistukset tarkistetaan opiskelijaksi hyväksytyiltä. Ammattikorkeakoulu voi perua hakijan opiskelupaikan, jos tutkinto- ja/tai työtodistuksia ei toimiteta ammattikorkeakoulun ilmoittamassa määräajassa tai jos hakija on antanut itsestään virheellisiä tietoja. Työkokemus pitää todentaa työnantajan antamalla työtodistuksella.

Hakuaika: 15. - 30.3.2023 klo 15

Tutkinto-ohjelmiin haetaan korkeakoulujen kevään 2023 toisessa yhteishaussa.

 • Täytä hakemus osoitteessa www.opintopolku.fi 30.3.2023 klo 15.00 mennessä.
 • Tutkinto- ja työtodistukset tulee liittää Opintopolun sähköiselle hakemukselle 6.4.2023 klo 15 mennessä.
 • Tulkinnanvaraisesti käsiteltävien hakijoiden tulee liittää hakemukselle lisäksi tutkintotodistuksen opintosuoritusote sekä CV.

Valintakoe: Ennakkomateriaali ja kirjallinen koe

Valintakoe sisältää kirjallisen kokeen (min. 20 p./100 p.), jossa on useita osioita. Hakijan tulee suorittaa kaikki osiot hyväksytysti voidakseen tulla valituksi.  Valintakokeeseen sisältyy ennakkoaineisto, joka julkaistaan 2.5.2023 ja jonka lukemiseen annetaan ohjeet valintakoekutsussa. Osa aineistosta on englanninkielistä. Ennakkoaineisto saa olla mukana kokeessa. Valintakokeeseen vastataan suomen kielellä. 

 • Sosiaali- ja terveysalan YAMK-ohjelmien valintakokeeseen kutsutaan kaikki hakukelpoiset hakijat ja se järjestetään 23.5.2023. 
 • Valintakokeeseen kutsutut saavat kutsukirjeessä tarkemmat ohjeet valintakoejärjestelyistä.

Haettaessa useampaan Jamkin suomenkielisistä sosiaali- ja terveysalan YAMK-hakukohteista, saa hakukelpoinen hakija vain yhden valintakoekutsun eli nämä koulutukset tekevät valintakoeyhteistyötä keskenään.

Ennakkomateriaalit

Ennakkomateriaalit julkaistaan 2.5.2023.

Opiskelijavalintojen tulokset

Syksyllä 2023 alkavien suomenkielisten koulutusten valintojen tulokset julkistetaan korkeakouluissa viimeistään 7.7.2023. Jamk tiedottaa valituksi tulleita sähköpostitse.

 • Kevään toisessa yhteishaussa opiskelupaikka tulee ottaa vastaan ja ilmoittautua läsnä-/poissaolevaksi viimeistään 14.7.2023 klo 15 mennessä opintopolku.fi-osoitteessa.
 • Varasijoilta hyväksyminen päättyy viimeistään 1.8.2023 klo 15.
 • Huomioithan yhden korkeakoulupaikan säännöksen, jonka mukaan opiskelija voi ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan.

YAMK-tutkinnot | Jamk Master School

Opiskele ylempi ammattikorkeakoulututkinto Jamk Master Schoolissa, jossa voit valita kahdesta polusta ja kehittyä oman alasi huippuasiantuntijaksi tai huippujohtajaksi. Saat samalla maisteritason tutkinnon.

Kysy lisää

Sari Järvinen

Yliopettaja, Principal Lecturer
HYVI Terveysala, Health Studies
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358404861080

Kansainvälinen kaksoistutkinto on Jamkin ja yhden tai useamman ulkomaisen korkeakoulun yhteistyömuoto.

Lue lisää