Laaja opintokokonaisuus

Kotikuntoutus kotihoidossa, osa 2: Kotikuntoutuksen kehittäminen ja menetelmät

Saat ymmärryksen siitä, miten palvelumuotoilua voidaan hyödyntää sosiaali- ja terveysalalla ja nimenomaan omassa työssäsi. Osaat kuvata ja jäsentää vanhus- ja vammaistyöhön liittyviä toimintaympäristöjä, palvelujärjestelmiä ja lainsäädäntöä. 

 

Ilmoittaudu nyt!
Seniori ja hoitaja ulkoilemassa puistossa
Aloituspaikat
20
Hakuaika
11.04.2022 - 14.08.2022
Opiskelumuodot
Verkko-opiskelu
Monimuoto-opiskelu
Kesto
05.09.2022 - 30.06.2023
Hinta
300 € /osa (á 10 euroa/opintopiste)

Kenelle?

Koulutus sopii sinulle, joka työskentelet kotihoidossa tai haluat vaihtaa vanhuspalvelujen ja kotihoidon uusiin työtehtäviin. Opinnoilla voit parantaa tulevaisuuden työllistymismahdollisuuksiasi tai hyödyntää niitä jatko-opinnoissasi soveltuvin osin. 

Koulutus sopii myös sinulle, joka aiot hakeutua kuntoutuksen ohjaajan, toimintaterapeutin tai sosionomin tutkintoon. Näillä opinnoilla voit kerryttää mainittuihin tutkintoihin soveltuvia avoimen ammattikorkeakoulun väylähaun opintopisteitä (min 55 op). 

Koulutus on jatkoa aiemmin pidetylle Kotikuntoutuksen perusteet-kokonaisuudelle. Voit  suorittaa osan kaksi, vaikka et olisi tehnyt ensimmäistä kokonaisuutta. Suorittamasi opinnot hyväksiluetaan Jamkiin, mikäli myöhemmin haet ja pääset tutkinto-opiskelijaksi (opintojen soveltuessa hakemaasi tutkintoon).

Osa II koostuu kotikuntoutuksen kehittämisestä ja menetelmistä. Saat ymmärryksen siitä, miten palvelumuotoilua voidaan hyödyntää sosiaali- ja terveysalalla ja nimenomaan omassa työssäsi. Osaat kuvata ja jäsentää vanhus- ja vammaistyöhön liittyviä toimintaympäristöjä, palvelujärjestelmiä ja lainsäädäntöä. Motivoidut tarkastelemaan ikääntymistä voimavaralähtöisesti eri näkökulmista ja ymmärrät iäkkään ihmisen/asiakkaan terveyden ja toimintakyvyn edistämisen merkityksen osaten hyödyntää monipuolisesti menetelmiä, joilla aktiivista ikääntymistä edistetään. Opit ymmärtämään ympäristön monimuotoisuutta sekä arvioimaan ja muokkaamaan ympäristöä esteettömyyden näkökulmasta. Saat perusteet tavoitteellisen, asiakkaan osallisuutta ja voimavaroja tukevan ryhmäprosessin suunnittelusta ja toteutuksesta sosiaali- ja terveysalan asiakasryhmien parissa

Toteutus

Syksyn 2022 opetus toteutetaan kuukausittain pidettävinä 1–2 päivän webinaareina sekä itsenäisenä ja ryhmissä tapahtuvana verkko-opiskeluna. Kevään 2023 opetus sisältää myös yksittäisiä lähiopetuspäiviä. 

Opiskelu alkaa osaan II orientoivalla päivällä verkossa ma 5.9.2022.

Muut syksyn 2022 lähipäivät:

6.-7.10.2022
3.-4.11.2022
1.-2.12.2022

Lisäksi järjestetään ohjauswebinaareja erikseen ilmoitettavina ajankohtina. Kevään 2023 ajoitukset ilmoitetaan myöhemmin.  (Pidätämme oikeuden muutoksiin.)

Kysy lisää:

Minna Seikkula

Lehtori, Senior Lecturer
HYVI Kuntoutus- ja sosiaaliala, Rehabilitation and Social Studies
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358401931769

Aila Pikkarainen

Lehtori, Senior Lecturer
HYVI Kuntoutus- ja sosiaaliala, Rehabilitation and Social Studies
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358407604316