AMK-tutkinto

Opiskele rakennusmestariksi (AMK) monimuotototeutus

Rakennusmestari (AMK)

Näetkö itsesi tulevaisuudessa johtamassa vaativia rakennustyömaita, kuten kerrostalon tai kadunrakentamista, osana motivoitunutta ja asiantuntevaa tiimiä, jonka olet voinut myös itse koota? Onko sinulla jo pidempää työkokemusta rakennustyömaalta ja nyt haaveilet haastavammista tehtävistä? Hyvä! Jamkin rakennusmestari AMK-tutkinto on suunniteltu sinua varten. Rakennusmestaritutkinto antaa sinulle valmiudet hankkia lainmukainen pätevyys toimia rakennustyömaalla työnjohtajana, vastaavana työnjohtajana sekä rakennus- ja pääsuunnittelijana tavanomaisissa kohteissa kuten pientaloissa.

Hae opiskelemaan Opintopolussa
Rakennusmestarit työmaalla
Laajuus
210 opintopistettä, 3,5 vuotta
Aloituspaikat
20
Hakuaika
31.08.2022 - 14.09.2022
Tutkinto
Rakennusmestari (AMK)
Opiskelumuodot
Monimuoto-opiskelu
Alkaa
16.01.2023

Uralla eteen päin rakennusmestaritutkinnolla

Tämä tutkinto on luotu sinulle, joka olet jo hankkinut pidempää työkokemusta ja näkemystä rakennustyömaalla työskentelystä ja haluat pätevöityä rakennusmestariksi joustavasti töiden ohella. Nykyinen tehtäväsi voi olla esimerkiksi "nokkamies", talonrakentaja, rakennusmies, maanrakentaja, pintakäsittelijä tai kirvesmies. Lisäksi olet toimeen tarttuvaa tyyppiä, nautit rakentamisesta ja suunnittelet pitkää uraa rakentamisen parissa. Tulevaisuudessa näet itsesi johtamassa vaativia rakennustyömaita, kuten kerrostalon tai kadunrakentamista. Asiantunteville rakennusmestareille on nyt kovasti kysyntää, joten jos uralla eteneminen on ollut mielessäsi, nyt on hyvä aika aloittaa opiskelut!

Itsenäistä opiskelua ja tärkeitä lähipäiviä

Jamkissa opiskelet rakennusmestariksi työnohella monimuotototeutuksessa. Opintosi eivät sisällä juurikaan verkko-opintoja vaan monimuoto-opinnot tässä koulutuksessa tarkoittaa itsenäistä työskentelyä yksin tai ryhmässä sekä joka toinen viikko järjestettäviä lähipäiviä Jyväskylässä Rajakadun kampuksellamme. Lähipäivät ovat tärkeä osa opintojasi sillä niiden aikana saat ohjausta opettajiltasi ja vierailevilta asiantuntijoilta, teette ryhmässä tehtäviä ja käytte yritysvierailuilla. Lähipäivät järjestetään joka toinen viikko Jyväskylässä Rajakadun kampuksellamme. Yleensä kahtena peräkkäisenä arkipäivänä.

 

Opi rakennustuotantoa, maarakennusta ja esimiestaitoja

Monipuolisten rakennustaitojen lisäksi rakennusmestarin työ vaatii hyviä yhteistyötaitoja sillä he toimivat usein työnjohtajina työmaalla sekä linkkinä rakennustyömaan ja eri toimijoiden välillä. Koska tulevat työpäiväsi valmistumisesi jälkeen voivat pitää sisällään työmaan johtamisen ja  tietotekniikalla tuotettujen rakennussuunnitelmien tekemisen ja tulkitsemisen lisäksi myös tarjousten tekemistä, asiakkaiden tapaamista ja sopimusten laatimista, kuuluu opintoihisi myös esihenkilön vuorovaikutustaitoja  

Opintojen sisällöstä olemme kertoneet tarkemmin Opintopolussa, jonka kautta haet myös tähän tutkinto-ohjelmaan. Rakennusmestarin perusopinnot ovat kaikille samat ja opit niiden aikana esimerkiksi paloturvallisuudesta, maarakentamisen perusteista ja erilaisista rakennusmateriaaleista ja tuotannon ohjauksesta. Perusopintojen jälkeen kaikki opiskelevat myös rakennetekniikka ja rakennustuotantoa eli opit tekemään erilaisia työmaasi tarvitsemia laskelmia ja sopimuksia. Näiden opintojen jälkeen voit valita syvennytkö joko talonrakennustuotantoon tai maarakentamiseen

  • Talonrakennustuotantoon suuntautuessasi opit, mitä rakennusmestarin tulee osata yksittäisen talonrakennushankkeen tuotannosta tai töiden johtamisesta. Sinun tehtäviisi kuuluu huolehtia, että rakenteet ja rakennusosat toteutetaan suunnitelmien mukaisesti, rakennukset valmistuvat sovitussa aikataulussa turvallisesti ja kustannustehokkaasti. Osaat myös suorittaa määrälaskentaa rakennusurakassa  ja hinnoitella asiakkaan tilaamat projektit sekä kirjoittaa tarjoukset.
  • Maarakentamiseen suuntautuessasi, sinun johtamasi työmaan vastuulla on, että maa kestää sinne suunnitellut rakenteet kuten rakennukset, vesijohtoverkostot, sillat ja tiet. Huolehdit, että työmaa toteutetaan turvallisesti ja kustannustehokkaasti. Työtäsi on osata myös määritellä rakennusvaiheessa tarvittavat louhintatekniikat, työkoneet ja työmenetelmät.

Voit tutustua tarkemmin opetussuunnitelmaan täällä.

Työelämä yhteistyö

Future Factory
Kokemuksellinen osa opintojasi, jolloin pääset soveltamaan oppimaasi toimeksiantajayrityksen antamassa projektissa ja verkostoitumaan. Ryhmätyö.

Master's School

YAMK-opinnot
Jatka opintojasi ylempäänkorkeakoulututkintoon kaksi vuotta rakennusmestarina työskenneltyäsi.

Avoin AMK

Opiskele lisää
Laaja valikoima lisäopintoja. Jos et tule valituksi, avoimen AMK:n opinnot voivat olla reittisi koulutukseen. Kysy lisää!

Rakennusmestarit työllistyvät hyvin

Asiantunteville rakennusmestareille on nyt kysyntää. Tämä koulutusohjelma on rakennettu tiiviissä yhteistyössä keskisuomalaisten rakennusalan yritysten kanssa vastaamaan tähän tarpeeseen. Alla muutamia linkkejä rakennusmestareiden tarpeeseen liittyen.

Sinua opettavat asiantuntevat opettajat pitkällä rakennusalan kokemuksella

Jamkissa rakennusmestaritutkinnossa opettavat pitkäaikaiset rakennusalan ammattilaiset, joilla on kokemusta niin yrittäjyydestä, isoista rakennusprojekteista kuin tietysti opettamisestakin. 

Kysy lisää:

Hannu Haapamaa

Lehtori, Senior Lecturer
Logistiikka ja rakentaminen, Logistics and Civil Engineering
Teknologia, School of Technology
+358407672568

Panu Putkonen

Lehtori, Senior Lecturer
Logistiikka ja rakentaminen, Logistics and Civil Engineering
Teknologia, School of Technology
+358403582319

Pekka Lähdesmäki

Lehtori, Senior Lecturer
Logistiikka ja rakentaminen, Logistics and Civil Engineering
Teknologia, School of Technology
+358504471230