jamk.fi

Jätevesineuvonta Keski-Suomessa 2016

Jätevesilainsäädännössä puhaltavista muutosten tuulista huolimatta jätevesineuvonta jatkuu ainakin vuoden loppuun saakka Keski-Suomessa. Neuvonta tehdään kulloinkin voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti sekä kunnan määräykset ja kiinteistön jätevesien käsittelyn tilanne huomioiden.

Neuvontaa on saatavilla erilaisissa tilaisuuksissa, kiinteistökäynteinä paikan päällä ja puhelimitse. Jätevesineuvojan myös voi kutsua  tapahtumiin joko luennoimaan tai olemaan tavoitettavissa asiakkaiden kysymyksiä varten.

Hankkeen tarjoama neuvonta on maksutonta ja puolueetonta.

Tulevia tilaisuuksia

Jätevesineuvontaa saatavilla tapahtumissa

  • 20.5.2016 Jämsä klo 12-16, Toriaukio, Infopiste hyvän tuulen kauppapäivillä
  • 9.6.2016 Konnevesi klo 18, kunnantalo, Kuivakäymälät ja loma-asuntojen jätevesien käsittely – ilta
  • 16.6.2016 Hankasalmi klo 18, lukio, Kuivakäymälät ja loma-asuntojen jätevesien käsittely – ilta

Lisätietoja:
Tuija Manerus 050 413 5322, etunimi.sukunimi@jamk.fi 

Maakunnan paras kaivovesi 2016
-kilpailu käynnistyi!

Tutustu sääntöihin ja ilmoittaudu mukaan 1.8. mennessä! 

Ajankohtaistietoa jätevesineuvonnasta

Kesän 2016 neuvontakäynnit ovat alkaneet! Neuvojan voit tilata vaikka omalle kiinteistölle tai kesätapahtumaan! Neuvonnasta vastaavat projektipäällikkö Tuija Manerus, projekti-insinööri Mirja Hurskainen ja jätevesineuvoja Samuli Lahtela. Katso yhteystiedot.

Alueellista neuvontaa tarjotaan kattavasti kuntien kanssa rajatuilla alueilla sijaitseville kiinteistöille. Kiinteistöillä lähetetään ennen käyntiä kirje, jossa ehdotetaan aikaa jätevesineuvojan käynnille. Kirjeessä on neuvojan yhteystiedot, jotta aikaa voi halutessaan muuttaa.

Tällaista alueneuvontaa tehdään kesän aikana mm. Korpilahden Lapinniemien ja Iloniemen alueilla, Hankasalmella Hankaveden ranta-alueella, Uuuraisilla Iso- ja Pieni-Uurainen järvien ranta-alueilla, Petäjävedellä Piesasjärven rannoilla.

Vuoden 2015 aikana Keski-Suomen alueella tehtiin koteihin ja loma-asunnoille 420 neuvontakäyntiä sekä neuvottiin lähes 200 asukasta puhelimitse tai sähköpostitse.  Jätevesi-infoja ja neuvontapisteitä pidettiin lisäksi useissa Keski-Suomen kunnissa. 

Hajajätevesien lainsäädännön muutosehdotukset

Ympäristönsuojelulain muutosehdotus haja-asutuksen jätevesien käsittelyn osalta on lausunnoilla 18.5.2016 asti. Tarkemmat tiedot ehdotuksesta löytyvät ympäristöministeriön sivuilta www.ym.fi -> lainsäädäntö -> lausuntopyynnöt.

 Jätevesisuunnittelija - ilmoita yhteystietosi

Jätevesineuvontahanke etsii Keski-Suomen alueella toimivia jätevesisuunnittelijoita. Suunnittelijoiden yhteystietoja kerätään listalle, jota jaetaan hankkeen toiminnan yhteydessä asiakkaille. 

Suunnittelijoita pyydetään ilmoittautumaan Tuija Manerukselle 050 413 5322, etunimi.sukunimi@jamk.fi.

Jätevesineuvonta jatkuu edelleen

Jätevesi-infoja kuntiin ja kylille tai jätevesineuvojan omaan tilaisuuteen voi varata koko ajan. Kiinteistökohtaisia neuvontakäyntejä tehdään keväästä syksyyn.

Hankkeen toteuttama jätevesineuvonta on maksutonta! Ota yhteyttä neuvojiimme.